Inspira

Jaarprogramma

Sterke Starters

Als startende professional en leidinggevende komt er veel op je af. Je hebt een nieuwe rol binnen het bedrijf waarin je een andere verantwoordelijkheid en een andere machtspositie hebt. Je wilt natuurlijk je talenten zo snel mogelijk optimaal benutten zodat je kan laten zien wat je in huis hebt. Onmisbaar hierin is de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap. Ons programma focust op leiderschap van jezelf en leiderschap in je context. Het fundament waarop we jouw leiderschap bouwen is jouw innerlijke kracht. Dit vraagt: bewustzijn, scherpte en warmte.

Doel van dit programma
Je leert een dieper contact maken met wat er in jou is en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Je leert om vanuit je kern te reageren op een situatie. Je leert de kracht van emoties te benutten. Je leert in verschillende uitdagende situaties om dicht bij jezelf te blijven en te opereren van uit je eigen kracht. Dit geeft maximale impact voor jou en je bedrijf. Win-win dus.

Testimonials over trainingen van Inspira
“Ik kan wel zeggen dat ik dit traject zou aanbevelen vanwege het programma en de effectiviteit hiervan. Ik heb van nature een bepaalde scepsis en die had ik ook bij dit programma, maar ik heb er echt heel veel aan gehad en zal er ook veel aan blijven hebben.”
Meer Testimonials

Programma inhoud

Het programma duurt een jaar. Het traject bestaat uit een start met een tweedaagse sessie, drie keer een eendaagse sessie, een slotdag en de E-Learning Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast wordt het hele programma digitaal ondersteund door de online Inspira Academy. Tussen de blokken door bespreek je de uitkomsten van de E-Learning met je buddy en organiseren de deelnemers zelfstandig intervisie. De deelnemers krijgen tevens een mentor uit het senior management van hun eigen bedrijf. Ook zijn twee individuele coachgesprekken onderdeel van het programma. Deze gesprekken kunnen naar eigen behoefte ingepland worden.

Blok 1. Persoonlijke leiderschap: Vertrouwen op je innerlijk kompas.
De eerste bijeenkomst duurt twee dagen en staat in het teken van echte kennismaking. De deelnemer deelt zijn levensverhaal en haalt daar zijn talenten uit, en ook zijn leerlijn. Je leert om te vertrouwen op je innerlijk kompas, het deel in jezelf waar helderheid zit. Daarnaast gaan we kijken naar wat de deelnemer bereikt wil hebben aan het einde van het jaar. De deelnemer leert zichzelf op een dieper niveau kennen en er wordt een veilige leeromgeving en leercultuur gecreëerd.

Blok 2. Macht en invloed
Naast aandacht voor het persoonlijke ontwikkelproces van de deelnemers staat het thema macht en invloed centraal. Vragen als: Wat is macht? Wat is invloed? Wat doet het met mij? Gebruik ik macht? Heb ik invloed? Heb ik impact?, komen aan de orde. Er komt inzicht in de onderstroom van macht en er wordt geleerd hoe je daar effectief mee om kunt gaan.

Blok 3. Leiderschap in interactie
Waar vroeger vrijheid en onafhankelijkheid bij elkaar hoorden, wordt door de nieuwe generaties vrijheid ervaren in connectiviteit. Daar waar we geblokkeerd zijn tot anderen of situaties voelen wij ons dus onvrij en blokkeren wij ons leiderschap. Daar is niet de impact die je wilt. In dit blok gaan we hiermee aan de slag en werken we met acteurs.

Blok 4. Veerkracht en authenticiteit
Dit blok staat in het teken van veerkracht en authenticiteit. Hoe houd je de energie erin? Hoe pak je door? Hoe blijf je op ongebaande paden gaan en verbonden met vernieuwing. Hoe ga je om met spanningsvelden? Hoe acteer je in het speelveld en vind je nieuwe wegen. In dit blok staan we hierbij stil en gaan we verder met het persoonlijke proces van de deelnemer.

Slotdag
Tijdens de Slotdag wordt het traject afgerond.

Praktische informatie

Toelating uitsluitend na intake
Dit is een training waarin ambitie tot ontwikkelen en de volledige inzet van elke deelnemer verwacht wordt. Je moet er professioneel en persoonlijk aan toe zijn dit traject aan te gaan. Je wordt uitsluitend toegelaten tot de groep na een positief intakegesprek met Maartje van Weele, waarin je bereidheid en lef om jezelf echt in de ogen te kijken wordt getoetst. Daarnaast bewaken we door de intake het niveau en de balans in de groep.

Deelnemers
Jonge, hoogopgeleide talenten met maximaal twee jaar werkervaring, die uit zichzelf en uit hun directe (werk)omgeving willen halen wat erin zit. Dit is het programma voor jou als je bereid bent om jezelf echt onder ogen te zien en oprecht en eerlijk naar jezelf te kijken. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Data jaarprogramma
Blok 1  : woensdag 14 en donderdag 15 november 2023
Blok 2  : woensdag 17 januari 2024
Blok 3  : woensdag 17 april 2024
Blok 4  : woensdag 3 juli 2024
Slotdag: donderdag 17 oktober 2024

Investering 

De kosten voor het jaarprogramma zijn:

Start november 2023
* Voor zakelijke klanten: € 5.216,- (informeer naar de prijsafspraken en kortingen die van toepassing zijn via jouw werkgever).
* Voor particulieren: € 4.513,-.

De prijzen zijn inclusief verblijfskosten bij Inspira (koffie, thee, frisdrank, lunch, diner) en exclusief de kosten voor een eventuele overnachting in het hotel Hof van Putten gedurende de tweedaagse bijeenkomst.

Inspira is niet BTW plichtig voor dit programma.

Tevens is het mogelijk om dit jaarprogramma in-company te organiseren. Inspira zal dan een aparte offerte uitbrengen.

Duur
Het programma duurt 12 maanden.

Contacturen
13 dagdelen.

Niveau
HBO+

Trainer:
Maartje van Weele
Lees meer over Maartje

Plan je intake met Maartje

Je wordt doorgestuurd naar onze afsprakenpagina.

inspira contact
Ben jij bereid het maximale uit jezelf te halen?

Bel ons via 0341-353466 en plan je intake met Maartje.
Of stel je vraag via ons contactformulier.