Inspira

Leiderschapsprogramma:

De kracht van het onbewuste

‘Het in beheer krijgen van je ego en je ware potentieel benutten’

Inspira heeft een training ontwikkeld waarin je leert je leidinggevende kwaliteiten (nog meer) te verbinden met jouw essentie. Zodat je je werk vanuit jouw energie doet en niet op Ego-kracht. Hierdoor zul je merken dat dingen moeiteloos ontstaan. Het is belangrijk dat jij als leider verbonden blijft met jouw essentie-energie op je eigen grond.  De kunst is steeds naar die grond terug te keren, zodra je merkt dat je afgedwaald bent. Je kunt dan werkelijk vanuit hart en ziel leiding geven.

Waarom is dit leiderschapsprogramma NU interessant?

We leven in een tijd waarin alles veel sneller gaat. Het is een periode van groeiende complexiteit en dynamiek, wat leidt tot hoge mate van onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Onzekerheid is een constante in deze tijd, het ontbreken van een eenduidig antwoord ook. Ratio en beheersing zijn in deze tijd niet meer voldoende om effectief te leiden. Adaptief vermogen is cruciaal en jezelf leren geven in het moment ook.

De inspirerende leiders van dit moment zijn in staat angst en onzekerheid om te zetten in vertrouwen. Ze zetten zichzelf in als instrument en krijgen daarmee de kracht van het collectief vrij. Deze leiders verhouden zich tot onzekerheid. Niet door het juiste antwoord te geven, maar door de goede richting te wijzen.

Deze training is bedoeld voor iedereen, die de behoefte heeft om zichzelf beter te leren kennen en zich wil verdiepen in zijn persoonlijke ontwikkeling en in zijn leiderschap.

Vanuit hart en ziel leidinggeven

Wat is het resultaat?

Je mag verwachten dat:

 • je iets gaat doorbreken, waar je nu nog niet helemaal zelf bij kan. Je maakt weer een stukje verder vrij in jezelf.
 • je meer zicht krijgt op de diepere lagen in jezelf en je primaire reacties.
 • je blokkades ontdekt die je potentieel versluieren, je doorleeft ze en leert ze in beheer te krijgen.
 • je leert wat het betekent om echt gebruik te maken van je vrije wil. Je leert kiezen naar welk aspect in jezelf je wil luisteren. Je gaat kiezen wat je zelf regie wilt geven, waardoor je je leven verder vorm gaat geven.
 • je inzicht in je ego-laag krijgt en hoe deze zich verhoudt tot manifestaties in de buitenwereld. Je ego-laag reageert primair en op momenten dat je niet bewust (genoeg) bent.
 • je de taal van het onbewuste leert spreken (dat is de plek waar potentieel huist) waardoor je jouw potentieel ten volle gaat benutten.
Testimonial
“Portugal was een fantastische, maar erg onverwachte ervaring voor mij!  De getalenteerde trainers waren onvoorstelbaar goed; vanuit hun eigen kracht en ik-wezen waren ze in staat de gehele groep van deelnemers naar een hoger energie te bewegen, en iedereen een individueel ervaring mee te geven. Ik heb ook ontzettend veel geleerd van de andere deelnemers; iedereen neemt z’n eigen energie mee, en dat is erg indrukwekkend om van zo dichtbij te ervaren, en elkaar te helpen waar dat kan.”
~ Marc-Jan den Boer
Director – the Solar Initiative

Werken aan bewustwording

Wij laten een bijzonder groepsproces ontstaan, waarin we gaan oefenen met leren van elkaar, geven en nemen en durven schuren. We geven samen de training vorm zodat je inzicht krijgt hoe je het potentieel van een groep vrij kunt krijgen, zonder dat je daarvoor hiërarchische macht nodig hebt.

Testimonial
“Ik ben me bewuster geworden van mijn pijn, ware verlangen, masker en (vlucht)gedrag. Een innerlijke reis die ik zelf ben aangegaan, maar gelukkig niet alleen. De groep, het groepsproces, de open vloer als werkvorm en de begeleiding van Annemarie en Karen waren voor mij onmisbare onderdelen van dit ultieme cadeautje aan mezelf!”
~ Peter Creemers
Innovatiemanager Achmea

Aandacht en reflectie

De training geven we op twee inspirerende locaties, één in Portugal en één in Groningen zodat iedereen volledig aandacht kan besteden aan het eigen doorleefproces. Daarnaast nodigt de prachtige natuur uit tot wandelen waardoor de omgeving jou ook maximale ruimte biedt tot reflectie op jouw ontwikkeling.

Testimonial
“Ik ben me nog bewuster geworden van mijn overlevingsdeel (streber), het ontstaan daarvan en de gevolgen ervan als ik me daardoor laat ‘bepalen’. Dit bewustzijn maakt me vrijer, zorgt voor ontspanning in het contact met anderen en mildheid naar mezelf. In plaats van heel hard mijn best te doen voor alles en iedereen, kan ik me nu in vertrouwen openstellen voor wat zich in het contact ‘ontvouwt’, waar ik dat eerder probeerde te controleren vanuit het ‘moeten’ en ‘het is niet goed genoeg’ van mijn streber.”
~ Hester Bruijn

Benut jouw ware potentieel

Door te leven vanuit je essentie, neemt je innerlijke zekerheid en vertrouwen toe. Je leert meer vanuit je kern te handelen, je innerlijk vertrouwen groeit waardoor je ook in onzekere tijden succesvoller zult zijn. Zo vorm je jouw schade om tot jouw schat en kun je jouw ware potentieel ten volle benutten in je leven, zowel in je werk als in je privéleven. Over het geheel genomen ga je meer geluk ervaren.

Testimonial
“Ik heb “De kracht van het onbewuste” ervaren als een confrontatie met mezelf, die me meer inzicht heeft gegeven in mijn werkelijk drijfveren, passies en blokkades. Het herkennen en erkennen hiervan geeft me handvatten in de praktijk van alle dag om meer uit mezelf te halen. Zowel zakelijk als privé. Het opent voor mij nieuwe deuren op weg naar nieuwe ervaringen en verdieping van relaties. Waarbij ik meer dan in het verleden weet te schakelen tussen mijn hoofd, hart en buik.”
~ Jan-Willem de Bruijn
Directeur Bedrijfsvoering
Lees meer testimonials

Praktische informatie

De deelnemers

Je mag ervan uitgaan dat de deelnemers al (enigszins) gevorderd zijn op hun pad ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling. Ben je nog niet bekend met Inspira, dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek stellen we gezamenlijk vast of deze cursus bij jouw ontwikkeling past.
De maximale groepsomvang is 10 personen, zodat iedereen voldoende ruimte en begeleiding krijgt bij zijn of haar proces.

Lokaties

De training in maart en oktober wordt in Portugal gegeven in het plaatsje Almancil bij Quinta da Calma.

In juni 2019 vindt het programma plaats in Siddeburen in The Land of Now.

Eerstvolgende training

De eerstvolgende mogelijkheid de training te volgen is:

 • 16 juni tot en met 21 juni 2019
  Thema: Vrijmaken van verborgen potentieel
  Trainers: Annemarie Baltus en Karen van Breemen
 • 27 oktober tot en met 1 november 2019
  Thema: Trouw blijven aan jezelf
  Trainers: Annemarie Baltus en Karen van Breemen

Kosten voor het programma en verblijf in juni in The Land of Now € 2.950,-.  Je verblijft 5 nachten in een eigen kamer met eigen douche en toilet. Aankomst zondagavond na diner, vertrek vrijdagochtend na het ontbijt. Je verblijft op basis van volpension.

De training kost in Portugal € 2.750,- op basis van 5 overnachtingen in een eenvoudige één- of tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. Dit is inclusief intake.

Een upgrade naar een comfortabele tweepersoonskamer met eigen badkamer en toilet, kost € 200,- extra ( op basis van eenpersoons gebruik) of een upgrade naar een mini appartement met eigen kitchenette en badkamer, € 300,- extra ( op basis van eenpersoons gebruik).

Al deze accommodaties op basis van volpension voor vier dagen, welkomstdiner op zondag en ontbijt op de dag van vertrek (vrijdag). De accommodatie wordt via Inspira geregeld op basis van beschikbaarheid. De kosten voor de vlucht en transfers zijn niet inbegrepen.

Voor particulieren geldt een aangepast tarief voor de training. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contacturen: 11 dagdelen.

Trainers
Annemarie Baltus
en Karen van Breemen.
150911Inspira-0386-vierkant
Lees meer over Annemarie
150911Inspira-1273-vierkant
Lees meer over Karen

Lees meer over Quinta da Calma

Wil je meer informatie of heb je vragen over de training De kracht van het onbewuste? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.