Inspira

Testimonials

Leiderschapsprogramma

De kracht van het onbewuste

“Ik heb in korte tijd inzichten over bepaalde patronen gekregen. Die patronen hebben me veel opgeleverd maar blokkeren nu soms in relaties. Die heb ik helder. Het begint bij bewustwording, nu kan ik er mee aan de slag.”
~ Agathe Doornenbal
Nedtrain

“Ik ben me nog bewuster geworden van mijn overlevingsdeel (streber), het ontstaan daarvan en de gevolgen ervan als ik me daardoor laat ‘bepalen’. Dit bewustzijn maakt me vrijer, zorgt voor ontspanning in het contact met anderen en mildheid naar mezelf. In plaats van heel hard mijn best te doen voor alles en iedereen, kan ik me nu in vertrouwen openstellen voor wat zich in het contact ‘ontvouwt’, waar ik dat eerder probeerde te controleren vanuit het ‘moeten’ en ‘het is niet goed genoeg’ van mijn streber.
Deze training is voor ieder die al op een manier met zijn/haar persoonlijk proces aan de gang is en een volgende stap wil zetten naar meer vrijheid van handelen, vanuit je kern. Deze training helpt je je ware potentieel aan te spreken door blokkades die dat nog in de weg staan aan te kijken en op te ruimen.”
~ Hester Bruijn

“Zoals Annemarie het tijdens de training verwoordde: het antwoord komt uit het ervaren van de pijn, niet uit het hoofd. Dat is voor mij de essentie van deze prachtige training – of beter innerlijke reis. Want ik heb geleerd én ervaren dat het vrijmaken van mijn ware potentieel niet kan zonder het ervaren en aangaan van mijn verborgen pijn. Ik ben me bewuster geworden van mijn pijn, ware verlangen, masker en (vlucht)gedrag. En dat ik zelf verantwoordelijkheid kan én wil nemen voor mijn eigen innerlijke kind. Een innerlijke reis die ik zelf ben aangegaan, maar gelukkig niet alleen. De groep, het groepsproces, de open vloer als werkvorm en de begeleiding van Annemarie en Karen waren voor mij onmisbare onderdelen van dit ultieme cadeautje aan mezelf!”
~ Peter Creemers
Innovatiemanager Achmea

“Ik heb “De kracht van het onbewuste” ervaren als een confrontatie met mezelf, die me meer inzicht heeft gegeven in mijn werkelijk drijfveren, passies en blokkades. Het herkennen en erkennen hiervan geeft me handvatten in de praktijk van alle dag om meer uit mezelf te halen. Zowel zakelijk als privé. Het opent voor mij nieuwe deuren op weg naar nieuwe ervaringen en verdieping van relaties. Waarbij ik meer dan in het verleden weet te schakelen tussen mijn hoofd, hart en buik.
De locatie Monte na Luz is zonder meer uniek te noemen en draagt bij aan het afzonderen om te kunnen focussen op het proces. Daarbij is Frank een uitmuntend gastheer die uitstekend bij de setting past. Annemarie en Karen hebben de juiste toon gezet in deze omgeving, om in rust en vertrouwen te komen tot openheid en kwetsbaarheid. Altijd warm op de persoonlijke relatie, maar ook confronterend en onderzoekend waar nodig.
Een groot compliment ook naar alle deelnemers van de week in de Algarve. Hun inzet, enthousiasme en openheid ware cruciaal. We waren met 10 heel verschillende deelnemers, maar stuk voor stuk mooie en waardevolle mensen. Ieder met hun eigen verhaal en kwaliteiten. Ik hoop dat we contact houden nu we terug in Nederland zijn.
Ik raad de week aan voor iedereen die de confrontatie met zichzelf durft en wil aangaan en die ook openstaat voor de een stukje spirituele bewustwording.”
~ Jan-Willem de Bruijn
Directeur Bedrijfsvoering

“Portugal was een fantastische, maar erg onverwachte ervaring voor mij! Als een echte bèta-man doorga ik dit soort sessies altijd vanuit een nuchtere instelling. Echter, al de eerste dag besefte ik dat deze week een veel diepere en blijvende verandering teweeg ging brengen dan ik me had voorgenomen.
De indrukwekkende omgeving bij Loulé, maakt je echt lost van je dagelijkse geestkracht. De getalenteerde trainers waren onvoorstelbaar goed; vanuit hun eigen kracht en ik-wezen waren ze in staat de gehele groep van deelnemers naar een hoger energie te bewegen, en iedereen een individueel ervaring mee te geven. Ik heb ook ontzettend veel geleerd van de andere deelnemers; iedereen neemt z’n eigen energie mee, en dat is erg indrukwekkend om van zo dichtbij te ervaren, en elkaar te helpen waar dat kan.
Portugal heeft me nog lang bezighouden. Verwacht geen theoretische modellen, PowerPoint slides of standaard opdrachten; dit is echt anders.”
~ Marc-Jan den Boer
Director – the Solar Initiative

“45 jaar, een lieve vrouw, twee prachtige dochters en een goed lopend, eigen bedrijf. Soms lacht het leven je toe! Het leek me een mooi moment om de blik vooruit te werpen en te kijken hoe ik de tweede helft van mijn (zakelijke) leven zie. Wat is mijn ambitie? Wat wil ik nog bereiken? En hoe wil ik dat dan doen? Met deze zakelijk gerichte vragen vertrok ik naar Portugal. De achterliggende vraag die ik had was “hoe gebruik ik mijn gevoel als kompas, waar ik op durf te vertrouwen?”. Op basis van het intake gesprek met Annemarie, had ik meer dan genoeg vertrouwen dat dit een zinvolle week zou worden. Het was ook een bewuste keuze om niet volledig voorbereid te gaan, maar dit keer lekker onbevangen. En dat is heel goed uitgepakt! In plaats van de zakelijke vraagstukken, ben ik op dag 1 (waarschijnlijk al na een uur…) van het zakelijke pad afgestapt en de rest van de week is het om mij gegaan: waar zit mijn kernkwaliteit, wat zijn mijn overtuigingen, waar zitten mijn belemmeringen en wat kan ik daar van leren? De week Monte na Luz heeft heel veel bevestigd wat ik al wist (en dat is heel fijn!), maar het heeft ook veel nieuwe inzichten gebracht en openingen om zaken anders aan te pakken. Vol energie ging ik terug naar mijn drie vrouwen. Wordt de tweede helft van mijn leven daarmee totaal anders? Deels. Voor een groot deel ben ik echter meer geaard en sta ik opgeruimd(er) in het hier en nu.”
~ Gerard de Bruijn
Directeur- Eigenaar, Humanagement

“Ik ben erg dankbaar voor deze week. Ik heb in vier dagen een intens leerproces beleefd. Dat gaat niet zonder pijn, frustratie, angst en verdriet.
Dankzij de deskundige begeleiding van Annemarie en Sharon, dankzij een mooie groep, respectvolle mensen die elkaar het eigen leerproces gunnen en dankzij mezelf ben ik dat niet uit de weg gegaan.
Als ik terugkijk durf ik nu meer te vertrouwen op wie ik echt ben en begrijp ik mijn eigen vergissingen veel beter. De wijdse, serene en natuurlijke omgeving in Portugal, gecombineerd met voedzame vegetarische gerechten maken het tot een ervaring die ik niet meer vergeet.”
~ Jaap van den Berg
Strategisch P&O Adviseur

“Op een berg in Portugal ben ik dichter bij mijn gevoel – mijn ware ik – gekomen dan ik ooit had durven dromen. En dit dankzij twee fantastische coaches (zowel confronterend als inspirerend) en een superlieve, maar ook oprecht kritische groep. Fijn ook om te constateren dat er meer mensen zijn zoals ik; mensen die af en toe worstelen, zoekende zijn, en graag een nog mooiere versie van zichzelf willen worden. Erg bijzonder om dit met (vooraf) onbekenden te delen, te ervaren en samen zoveel te kunnen groeien in een week tijd!”
~ Petra van Dam
HR Business Partner

“Een onvergetelijke ervaring, intens, eng, mooi maar bovenal een bevrijding. Wat heeft dit me veel gebracht.”
~ Liselot Dalenoord

“Ik had nooit gedacht dat een week vol met inzichten over je schade, schat, dader, verlangens, ideaalbeelden, maskers, gedrag en je ware ik zo fijn zou kunnen zijn. Annemarie, Sharon en de groep hebben me zoveel gegeven, daar ben ik hen allemaal ontzettend dankbaar voor.”
~ Susanne Holtkamp
Teamleider Zorgcoach Zilveren Kruis

“Portugal was voor mij: hoe bewuster je wordt van je intenties en ervaringen en hoe beter je deze twee kan combineren…. je leeft bewuster”
~ Martijn van den Breul-Matao
Change, communication, education and work council