Inspira

Inspiratieboek Liefdevol Leiderschap

Door Annemarie Baltus

Annemarie heeft het boek ‘Liefdevol Leiderschap’ geschreven! Het is een inspiratieboek vol met blogs die bedoeld zijn om jou te inspireren de meest liefdevolle versie van jezelf te worden. Net als zij zelf dat ook probeert. Dit gaat met vallen en opstaan.

Door Annemarie:
“Elke dag ervaren we lessen. Ik ook. Soms zijn het diepe ingrijpende levenservaringen. Deze zijn moeilijk te vermijden, maar vaak zijn levenslessen vermomd in situaties en mensen waar we grote en kleine akkefietjes mee hebben. Overal waar je niet vrij op kunt reageren, daar heb je innerlijk werk te doen. Gelukkig zijn er ook overal wijsheden en inzichten voorhanden: mensen die net het juiste zeggen, of situaties die zo bizar zijn dat die je laten lachen, waardoor je de wijsheid en humor van het universum kunt ervaren. Ik heb geleerd om me steeds weer opnieuw te verbinden met mezelf, door op het diepste niveau te ervaren wat de dingen met me doen, zodat ik vanuit het hoogste niveau kan uitreiken. Dit vraagt (persoonlijk) leiderschap. Daar gaat dit boek over. Het eerste deel
gaat over persoonlijk leiderschap, het tweede deel bevat lessen voor leiders, en het derde deel gaat over mijn persoonlijke levenslessen.”

Annemarie is door Gerben van Driel      geïnterviewd over haar boek. Dit interview is opgeknipt in acht delen. In elke video behandelen ze een thema uit het boek.

Je kunt het boek hier bestellen.

Deel 1 van 8: Durf jij het innerlijk werk te doen wat nodig is?

Liefdevol leiderschap is hard nodig. Dat vraagt bewustzijn en innerlijke verdieping zodat je de krachten die er zijn met liefde kunt verslaan. Innerlijk werk is noodzakelijk. Daar gaat mijn boek over.

Als je datgene wat in jou gebeurt mee wilt nemen in je leiderschap dan is dit boek interessant voor jou. Je kunt in jezelf op zoek naar antwoorden. Dit boek helpt je daarbij.

Deel 2 van 8: Wat heeft ‘liefdevol’ met leiderschap te maken?

Het is een hardnekkige misvatting dat je pas een sterk leider bent als je dominant en hard kunt zijn. Op het moment dat je dominantie toevoegt aan je leiderschap, en in de overheersing terecht komt, dan creëer je angst en blokkeer je de potentie van mensen. In liefdevol leiderschap is de angst opgelost en dat vraagt innerlijk werk. Liefdevol leiderschap is stevig, zacht én scherp tegelijkertijd. Kortom: gooi jezelf voor de leeuwen!

Deel 3 van 8: De kracht van zacht.

Hier is deel 3 van het inspirerende interview met Gerben van Driel     over mijn boek. We gaan in op ‘De kracht van zacht’! Leiderschap is een dans tussen hard en zacht. Het vraagt van de huidige leiders dat ze beide kanten van de dans beheersen.

Deel 4 van 8: De kern van liefdevol leiderschap.

Denk je dat je geen angsten hebt? Vraag jezelf dan eens af waar je dramt, pusht en forceert. Daaronder zit altijd angst. Als je niet bang zou zijn, zou je ook een vraag kunnen stellen. Bij liefdevol leiderschap gaat het erom dat je je eigen angsten overwint, zodat de onderstroom van waaruit je handelt liefde is. Leiden vanuit je ware zelf. Alleen dan creëer je een team waar ieder het beste van zichzelf geeft. Het nieuwe leiderschap gaat hierover.

Deel 5 van 8: Het nut van weerstand.

Hier is deel 5 (van 8) van het inspirerende interview met Gerben van Driel    over mijn boek. We gaan in op ‘Het nut van weerstand!’ Hoe groter de weerstand, hoe meer informatie over jou!  Dus hoe groter de weerstand, hoe groter de groei, dus hoe meer ik me verzet tegen iets hoe meer ik er ook van kan leren.

En Frank Kouws    bedankt voor de fantastische montage!

Deel 6 van 8: Leer luisteren naar je ware zelf.

Als je niet aan leidinggeven aan jezelf doet, kan je niet leiden over anderen. Het ego is de buitenlaag van je persoonlijkheid. Dat is primair en dat is gericht op overleven. Dus het ego reageert altijd als eerste op een situatie. Dus als je leert om echt te luisteren naar jezelf, dan wordt het makkelijker en makkelijker en dan zie je dat die stem van het ego eigenlijk een alarmbel is dat je dichter naar jezelf toe mag.

Deel 7 van 8: Learn of Lose.

Learn or lose! Dit betekent dat als je niet leert, je uiteindelijk je houdbaarheid op de arbeidsmarkt verliest. Leren gaat niet alleen over het leren van vaardigheden, maar ook over je geest steeds weer opnieuw openstellen.

Deel 8 van 8: Ik ben ik, jij bent jij.

Gevoelens willen gevoeld worden, en niet opgelost. Dit is echt een les die ik geleerd heb. In het verleden was ik echt een hoofdbewoner. Het is daarom ook heel fijn om je innerlijke wereld te ontdekken en te ontdekken wie je oorspronkelijk bent. Daar help ik mensen bij! Ik ben ik, jij bent jij!

inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over de trainingen en sessies van Inspira? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.