Inspira

Jaarprogramma

Bewust Leiderschap

Hoe kun je met impact en vanuit je hart leidinggeven?

Bewust Leiderschap

We leven in een tijd waarin alles sneller gaat. We worden steeds bewuster en krijgen steeds meer toegang tot informatie. Met je ratio alleen is het niet meer te volgen en te beheersen. Het wordt steeds belangrijker om dicht bij jezelf te blijven. Zodat je de juiste keuzes kunt maken en je impact hebt op elk moment. Dit vraagt dat je bewust aanwezig kunt zijn. Waar je ook bent. Dat je vanuit je innerlijke fundament kiest. Je ratio, wil en gevoel geheel in balans. Daarnaast wil je als leider je omgeving niet vanuit een beperkt perspectief, maar vanuit een holistisch perspectief leiden. Wat is dat en hoe doe je dat? Hoe blijf je in het contact met het geheel? Hoe blijf je dicht bij jezelf? Hoe verhoud je je dan tot je omgeving? Hoe heb je impact en maak je verschil? Hoe kun je zuiver waarnemen, in je kracht staan en je omgeving vanuit je hart faciliteren? Kortom: hoe kun je bewust leidinggeven?

Doel van dit programma

Je krijgt een hoger bewustzijn van wat er in jou gebeurt en een hoger bewustzijn van wat er in jouw omgeving speelt. Je leert dit te vertalen naar leiderschap. Je effectiviteit en impact neemt toe. Evenals je adaptief en connectief vermogen. Je leert vanuit het geheel te leiden.

Testimonial
“Voor mij was het erg waardevol om met mensen vanuit verschillende bedrijven samen te komen om zo tot nieuwe inzichten te komen. De groep was erg prettig en het voelde (met dank aan Annemarie en Karen) als een veilige omgeving om je kwetsbaar op te kunnen/ willen stellen. Dit heeft ertoe geleid dat men zich open heeft gesteld en dat iedereen zich verder heeft kunnen ontwikkelen in groepsdynamiek. Ook mij heeft dit nieuwe inzichten opgeleverd en heb ik het gevoel dat ik weer een stap gezet heb in mijn ontwikkeling.”
Lees meer testimonials

“Hij die over anderen regeert, dient meester over zichzelf te zijn.”

Philip Massinger

Ben jij bereid het maximale uit jezelf en uit je omgeving te halen?

Blok 1. Van binnen naar buiten: jouw persoonlijke fundament

Wat is het fundament van waaruit jij acteert? Wat wil jij in de wereld zetten? Wat is datgene wat er intrinsiek in jou zit aan oerkracht en wat doe je er mee? Wat wil er echt via jou geleefd worden? Wat is jouw leerlijn? Welke (pijn) ervaringen ben jij aan het doorleven en oplossen?
Je leert jezelf op een dieper niveau kennen en je leert om je oer- of essentiekwaliteit in beheer te nemen. Je leert ook wat jouw leerlijn is in je huidige bestaan en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen in relatie tot anderen. Dit wordt vertaald naar de werksituatie.

Blok 2. Van buiten naar binnen: het veld

Alles is informatie, je maakt kennis met het veld. Datgene wat je niet kunt zien, maar wel kunt ervaren. Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten om informatie uit het veld op te vangen en te benutten? Wat kun je ermee en hoe pas je deze kennis toe? Je leert hoe het is om naast rationele intelligentie ook je emotionele, fysieke en spirituele intelligentie te benutten. Je leert om dit toe te passen in je leven, zowel privé als op het werk.

Blok 3. Vrijheid is connectiviteit & adaptief vermogen

Waar vroeger vrijheid en onafhankelijk bij elkaar hoorden, wordt door de nieuwe generaties vrijheid ervaren in connectiviteit. Daar waar we geblokkeerd zijn tot anderen of situaties voelen wij ons dus onvrij en blokkeren wij ons leiderschap. Hoe zorg je dat je vrij bent, daar waar je bent? Wat is er voor nodig om geheel aanwezig te zijn waar je bent? Tot welke diepte kun jij contact aan en heb je dus impact? Je leert om jezelf vrij te maken waar je bent en tegelijkertijd het geheel te leiden.

Blok 4. Integratie

Tijdens de laatste sessie ronden we het traject af. We integreren het geleerde en er is ruimte voor datgene wat nog nodig is. Je hecht af met de individuele deelnemers en je geeft een persoonlijke terugkoppeling van je leiderschapsreis.

Je krijgt natuurlijk een prachtig certificaat!

Wat zeggen klanten over Inspira?
Lees de testimonials

Praktische informatie

Programma

Gedurende 11 maanden doorlopen deelnemers van verschillende bedrijven met elkaar het intensieve leiderschapsprogramma. Het traject bestaat uit vier keer een tweedaagse en de E-Learning Persoonlijk Leiderschap. Tussen de blokken door heb je intervisie en bespreek je de uitkomsten van de E-Learning met je buddy.

Deelnemers

Managers en professionals, die uit zichzelf en uit hun directe (werk)omgeving willen halen wat er in zit. De groep start 1 keer per jaar en bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Dit is een exclusieve training waarin ambitie tot ontwikkelen en de volledige inzet van elke deelnemer verwacht wordt. Je moet er professioneel en persoonlijk aan toe zijn dit traject aan te gaan. Je wordt uitsluitend toegelaten tot de groep na een positief intakegesprek met Annemarie Baltus, waarin je bereidheid en lef om jezelf echt in de ogen te kijken wordt getoetst. Daarnaast bewaken we door de intake het niveau en de balans in de groep.

De trainer

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is. Vertrouwen, verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid zijn sleutel woorden in haar werk. Annemarie staat bekend om haar scherpte, warmte en humor en vooral om het uiteindelijke resultaat.

Annemarie kiest bewust voor dit intensieve groepsproces in dit jaarprogramma, zodat jij direct ervaart wat het effect is als je contact maakt met jezelf en dit ook deelt met anderen, waardoor je elkaar in de verandering zet. Je gaat ervaren wat jij kunt doen om het potentieel van de groep vrij te krijgen.

Data jaarprogramma:

Start september 2024

 • Blok 1: Van binnen naar buiten: jouw persoonlijk fundament;
  Maandag 23 en dinsdag 24 september 2024
 • Blok 2: Van buiten naar binnen: het veld;
  Maandag 16 en dinsdag 17 december 2024
 • Blok 3: Vrijheid is connectiviteit en adaptief vermogen;
  Donderdag 27 en vrijdag 28 maart 2025
 • Blok 4: Integratie;
  Donderdag 26 en vrijdag 27 juni 2025

Contacturen: 23 dagdelen voor de bijeenkomsten, inclusief intervisie en 20 uur voor het doorlopen en bespreken van de E-Learning.

Niveau: HBO+


Investering 

De kosten voor dit programma (inclusief E-Learning Persoonlijk Leiderschap) zijn:

Start februari en september 2024

€ 5.400,– vrijgesteld van BTW

(Kijk op het leerportaal van jouw werkgever welke prijs van toepassing is).

De prijzen zijn inclusief verblijfskosten bij Inspira (koffie, thee, lunch, diner) en exclusief de kosten voor een eventuele overnachting in het hotel Hof van Putten gedurende de tweedaagse bijeenkomsten.

Tevens is het mogelijk om dit jaarprogramma incompany te organiseren. Inspira zal dan een aparte offerte uitbrengen.

E-Learning: Persoonlijk Leiderschap
Het programma wordt ondersteund met een E-learning Persoonlijk Leiderschap. In dit programma komen de belangrijkste onderwerpen terug waarmee de diepte in jezelf en in het contact met anderen wordt bereikt, zodat je impact hebt door het niveau van het contact dat je aangaat.
Lees verder

Annemarie Baltus
en Karen van Breemen.

Lees meer over Annemarie
150911Inspira-1273-vierkant
Lees meer over Karen

 

Ben jij bereid het maximale uit jezelf en uit je omgeving te halen?

Bel ons via 0341-353466 of plan je vrijblijvende intake voor dit programma met Annemarie hieronder

 

 

Wil je meer informatie of heb je vragen over het jaarprogramma Transformationeel Leiderschap? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.