Inspira

In-Company

Intensieve Ontmoetingen

Tijdens dit programma ga je intensief met elkaar aan de slag, onder begeleiding van een ervaren trainer. De bijeenkomsten hebben zoveel mogelijk de vorm van een intervisie waarin je werkthema’s met elkaar gaat uitdiepen en oefenen. Dit maakt het ook een heel praktisch programma: de deelnemers oefenen met elkaar werk casuïstiek die ze na de sessies weer direct in de praktijk kunnen brengen op de werkvloer.

Doel van dit programma
Je leert effectief om te gaan met lastige situaties in de praktijk. Wat triggert deze situatie in jou en hoe los je dat op? Je leert kijken naar je eigen aandeel en daar ook verantwoordelijkheid voor te nemen. De deelnemers krijgen de vaardigheden om het echte gesprek te voeren en elkaar te helpen met vraagstukken. Zij leren van en met elkaar.

Het traject bestaat uit vier plenaire bijeenkomsten van steeds één dag en een Slotdag. Op deze dagen vindt een intensieve ontmoeting plaats, met jezelf en met anderen. Ook komt er een acteur cases oefenen met de deelnemers.

Programma
Het programma duurt negen maanden. Je gaat een persoonlijke reis in en komt daar anders uit. De groep bestaat uit maximaal zes deelnemers. Het programma van Inspira sluit zoveel mogelijk aan op de praktijk en de individuele vraagstukken van de deelnemers.

We werken tijdens de dagdelen met wat er is. Vooraf wordt aan de deelnemers een reflectie gevraagd over het werk. Wat gaat goed? Wat niet? Waar wil je aandacht voor? Tussen de intervisie door hebben de deelnemers contact met hun buddy.

Bijeenkomst 1
We gaan het hebben over wat jou heeft gevormd. Hoe beïnvloedt dat je persoonlijk leiderschap?

Bijeenkomst 2
We verdiepen ons in vraagstukken uit de praktijk. Hoe leven we met aandacht voor balans tussen werk en privé?
Tijdens deze bijeenkomst komt een acteur met je oefenen over communicatiestijlen en gedrag. Je bereidt een case voor en oefent dit met de acteur.

Bijeenkomst 3
We verdiepen ons in vraagstukken uit de praktijk. Ook tijdens deze bijeenkomst komt een acteur met ons oefenen en gaan we dieper in op gesprektechnieken (LSD, waarnemen en feedback, gedrag en impact).

Bijeenkomst 4
Hoe verhoud je je tot de wereld/organisatie, waar reageer je op, hoe organiseer je je samenwerking?

Slotdag
Tijdens de Slotdag wordt het traject afgerond.

Deelnemers
Medewerkers die werkzaam zijn binnen het bedrijf die uit zichzelf en uit hun directe (werk)omgeving willen halen wat er in zit. Het programma is geschikt voor jou als je bereid bent om jezelf onder ogen te zien en oprecht en eerlijk naar jezelf en de situatie te kijken.

Testimonial
“Ik kan wel zeggen dat ik dit traject zou aanbevelen vanwege het programma en de effectiviteit hiervan. Ik heb van nature een bepaalde scepsis en die had ik ook bij dit programma, maar ik heb er echt heel veel aan gehad en zal er ook veel aan blijven hebben.”
Meer Testimonials
Trainers:
Hester Bruijn

Hester Bruijn
Lees meer over Hester

Maartje van Weele


Lees meer over Maartje

Investering
Op aanvraag.

Duur
Het programma duurt 9 maanden en bestaat uit 4 ééndaagse bijeenkomsten en een slotdag.

Contacturen: 9 dagdelen.

Niveau: MBO en HBO

inspira contact
Belangstelling

Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier

Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.