Inspira

Doorbraakopstellingen

Waarom een opstelling?

Soms zit je klem, heb je al eindeloos nagedacht en krijg je zelf te weinig beweging in de stagnatie, of blijf je iets heel hardnekkig herhalen. Een opstelling kan helpen om vanuit het voelen beweging in het systeem te krijgen. Een opstelling geeft enorm veel inzicht in de stagnatie en helpt om ruimte te creëren.

Wat is een opstelling?

Werken met opstellingen is een methodiek gebaseerd op systeemdenken, waarbij ieder element wordt gezien als een deel van een groter geheel. Het grote systeem heeft andere eigenschappen dan de som van de afzonderlijke delen. Als er aan de ene kant iets gebeurt, heeft het effect op de andere kant. Een systeem streeft naar harmonie en evenwicht aan de hand van bepaalde wetmatigheden. Als deze wetmatigheden niet gevolgd worden, is er een verstoring in het systeem. Als de regels worden nageleefd, kan het systeem zich ongehinderd ontwikkelen. Houdt men zich niet aan de regels, dan treden overlevingsstrategieën in werking en raakt het systeem uit balans.

Wij maken ook onderdeel uit van verschillende systemen, elk met een eigen energieveld, evenwicht en ordening, zoals bijvoorbeeld je lichaam, familie of organisatie. Het lijkt erop dat we lang niet zo vrij zijn als we soms denken of willen geloven. Door het werken met opstellingen kan men inzicht en informatie krijgen in moeilijke of onduidelijke situaties.

Testimonial
‘Waar ben ik aan begonnen’, was toch werkelijk het eerste waar ik aan dacht toen ik de ruimte binnen kwam lopen en de deelnemers aan deze opstellingsdag zag.
‘Waarom heb ik dit niet eerder gedaan’ was de gedachte toen ik wegreed na deze intensieve dag. Vreemd eigenlijk dat derden je antwoorden kunnen geven die in je onderbewustzijn best al weet maar een plaats krijgen als ze daadwerkelijk tegen je gezegd worden. Mij heeft het heel veel gebracht en ik kan het iedereen aanraden. Wat heb je eigenlijk te verliezen? Tijd? Ego? Het heeft mij rust en inzicht gegeven en Annemarie had gelijk toen ze me er over vertelde. Echter, als nuchtere noordeling was dat toch echt niet iets voor mij. Het heeft zeker een paar maanden geduurd voordat ik de knoop doorhakte. Nu plan ik deel twee in omdat ik gemerkt heb dat het me de eerste keer geholpen heeft.”
Lees meer testimonials

Wat gaan we doen?

Afhankelijk van het gebied in je leven waar een doorbraak nodig is, formuleren we een concrete vraag en maken we een ruimtelijke opstelling van het systeem. Mededeelnemers of houten poppetjes treden op als representanten van een deel van het systeem. Delen van het systeem kunnen andere mensen zijn, maar ook onzichtbare blokkades, zoals ideeën, angsten, sub-persoonlijkheden of stemmen. Door de ruimtelijke opstelling komt het geheel tot leven en geeft het informatie over de verstrikking en dynamiek die zich afspelen op het niveau van het (collectieve) onbewuste van het systeem, ook wel de onderstroom genoemd. Door deze onbewuste processen aan het licht te brengen, ontstaat duidelijkheid rond de bestaande thema’s op alle niveaus. En door inzicht ontstaat dus een doorbraak.

Wat is het resultaat?

Opluchting, herkenning en ruimte. Het kan een doorbraak zijn in de bevrijding of het loslaten van knellende patronen. Het kan een grote stap betekenen in je proces van innerlijke rust, in verbinding kunnen zijn met het geheel, en een gezondere balans tussen geven en nemen.

“De geest is zijn eigen plaats, en in zichzelf kan hij van de Hel een Hemel, van de Hemel een Hel maken.”

John Milton

Praktische informatie

Doorbraakopstelling samen met een coach

Je maakt een opstelling met houten poppetjes. Dit duurt 2 uur. Een doorbraakopstelling met een coach kun je plannen wanneer het jou uitkomt.
Plan je afspraak    voor een doorbraakopstelling met Annemarie Baltus.

De kosten voor een doorbraakopstelling zijn:

* Voor zakelijke klanten: € 520,- (informeer naar de prijsafspraken en kortingen die van toepassing zijn via jouw werkgever).
* Voor particulieren: € 450,-.

Inspira is vrijgesteld van btw.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de opstellingendag? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.