Inspira

Jaarprogramma

Transformationeel Leiderschap

‘Jezelf inzetten als instrument voor verandering, groei en transformatie in jouw organisatie.’

Ben jij bereid het maximale uit jezelf en uit je omgeving te halen?

Waarom is dit leiderschapsprogramma NU interessant?

Leiderschap kan niet meer alleen op basis van hiërarchie en dominantie. Dat is in deze tijd niet meer voldoende. Organisatiegrenzen verdwijnen waar je bijstaat. De omgeving verandert continu en vraagt adaptief vermogen. Het rationeel aanpassen van structuren, regels en/of procedures levert gewoonweg niet meer voldoende op.
Voor de leider van NU is het cruciaal te weten wie je bent als persoon, wat je als persoon kunt laten zien én hoe je met inzet van jouw hele potentieel anderen in beweging krijgt. Dit vraagt een diepgaande transformatie in jezelf en daarmee in je leiderschap.

Leiding geven vanuit je hele zelf

Het jaarprogramma Transformationeel Leiderschap is bedoeld voor leiders en professionals die de transformatie naar leidinggeven vanuit hun hele potentieel, met inzet van ratio (hoofd), emotie (hart) én intuïtie (onderbuikgevoel), willen maken. Dit programma is voor mensen die merken dat er nog meer in hen zit dan ze nu laten zien in hun leiderschap. Die volledig eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen voor wat er in hun wereld verschijnt. Alleen als je met moed en lef naar jezelf durft te kijken en jezelf volledig wilt inzetten als instrument voor verandering in jouw organisatie, dan is dit programma geschikt voor jou.

Wat maakt dit jaarprogramma uniek?

Je gaat een diepe, transformerende reflectie op jezelf meemaken. Je krijgt real life coaching op de open vloer met de groep. Je gaat diepgaand met elkaar aan de slag. Je brengt in wat je tegenkomt op de werkvloer. Hoe vertaal jij dat naar jouw leiderschap? Hoe zet jij jezelf in voor transformatie? Welk deel van jouw potentieel laat je thuis en spreek je op je werk dus niet aan? En waarom doe je dat? Na elke bijeenkomst ga je naar huis met een opbrengst die je meteen in de praktijk kunt brengen in jouw organisatie.

Haal het maximale uit jezelf én uit de groep

Dit programma is ambitieus. Het doet een beroep op alle deelnemers om het maximale uit zichzelf én de groep te halen. Je ervaart hoe het echt is als je je helemaal geeft. Hoe het is om veilig te zijn bij jezelf, in het moment en zonder verborgen agenda. Je leert dat je zelf soms klein moet zijn om een ander groot te kunnen maken. En andersom. Alleen als je begrijpt dat je al jouw talenten pas optimaal kunt inzetten als je óók de bijbehorende schade en pijn kunt omarmen, sta je ten volle in je kracht als leider.

Vanaf 2023 is dit programma volledig blended via de Inspira Academy!

“Het vermogen tot anders waarnemen of denken is belangrijker dan de kennis die men heeft vergaard.”

David Bohm

Wat is het resultaat?

Dit jaarprogramma leert je leiding te geven met inzet van je hele zelf. Je stelt een persoonlijke leervraag op, die verbonden is met wat jij voor jouw functie nodig hebt om de verandering waar te maken. De beste ideeën komen nooit uit conformeren of conflicten vermijden, maar uit, hoe moeilijk het ook is, de situatie aan te gaan door te reflecteren en je uit te spreken. Elke keer opnieuw. Met als resultaat dat je zult zien dat je na dit jaarprogramma (nog meer) waar gaat maken in je leven, dus ook op je werk met je team(s).

Wat zeggen klanten over Inspira?
Lees de testimonials

Praktische informatie

Jaarprogramma

Gedurende een jaar doorlopen deelnemers van verschillende bedrijven met elkaar het intensieve leiderschapsprogramma. Het traject bestaat uit vier keer een tweedaagse, een slotdag en de E-learning Persoonlijk Leiderschap. Tussendoor hebben de deelnemers intervisie met elkaar.

Deelnemers

Deze training is voor leiders en professionals die zichzelf willen inzetten als instrument voor ontwikkeling, verandering, groei en transformatie. De groep start 1 keer per jaar en bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Toelating uitsluitend na intake

Dit is een exclusieve training waarin ambitie tot ontwikkelen en de volledige inzet van elke deelnemer verwacht wordt. Je moet er professioneel en persoonlijk aan toe zijn dit traject aan te gaan. Je wordt uitsluitend toegelaten tot de groep na een positief intakegesprek met Annemarie Baltus, waarin je bereidheid en lef om jezelf echt in de ogen te kijken wordt getoetst. Daarnaast bewaken we door de intake het niveau en de balans in de groep.

De trainers

Annemarie en Karen kennen elkaar al meer dan twintig jaar en werken al meer dan zeven jaar intensief samen. Zij vullen elkaar aan, waardoor hun gezamenlijke kracht groter is dan hun individuele krachten. Sleutelwoorden zijn: vertrouwen, verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, resultaat, vrijheid, warmte en compassie.

Annemarie en Karen kiezen bewust voor dit intensieve groepsproces in dit jaarprogramma, zodat jij direct ervaart wat het effect is als je contact maakt met jezelf en dit ook deelt met anderen, waardoor je elkaar in de verandering zet. Je gaat ervaren wat jij kunt doen om het potentieel van de groep vrij te krijgen.

Data jaarprogramma:

Start oktober 2024

 • Blok 1: Afstemmen op je innerlijke kompas
  Woensdag 2 en donderdag 3 oktober 2024
 • Blok 2: Machten en krachten
  Donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2025
 • Blok 3: Authentiek leiderschap als sleutel tot transformatie
  Maandag 7 en dinsdag 8 april 2025
 • Blok 4: Veerkracht en betekenis
  Woensdag 2 en donderdag 3 juli 2025
 • Slotdag: vrijdag 5 september 2025

Contacturen: 26 dagdelen, inclusief 4 dagdelen voorbereiding en 20 uur voor het doorlopen en bespreken van de E-Learning.

Niveau: HBO+


Investering 

De kosten voor het jaarprogramma (vier keer tweedaagse bijeenkomsten, slotdag en E-learning) zijn:

Prijs 2024

€ 7.995,–

(Informeer naar de prijsafspraken en kortingen die van toepassing zijn via jouw werkgever).

De prijzen zijn inclusief verblijfskosten bij Inspira (koffie, thee, lunch, diner) en exclusief de kosten voor een eventuele overnachting in het hotel Hof van Putten gedurende de tweedaagse bijeenkomsten.

Inspira is niet BTW plichtig voor dit programma.

Tevens is het mogelijk om dit jaarprogramma incompany te organiseren. Inspira zal dan een aparte offerte uitbrengen.

E-Learning: Persoonlijk Leiderschap
Het programma wordt ondersteund met een E-learning Persoonlijk Leiderschap. In dit programma komen de belangrijkste onderwerpen terug waarmee de diepte in jezelf en in het contact met anderen wordt bereikt, zodat je impact hebt door het niveau van het contact dat je aangaat.
Lees verder

Annemarie Baltus
en Karen van Breemen.

Lees meer over Annemarie
150911Inspira-1273-vierkant
Lees meer over Karen

Ben jij bereid het maximale uit jezelf en uit je omgeving te halen?

Bel ons via 0341-353466 of plan je vrijblijvende intake voor dit programma met Annemarie hieronder

Wil je meer informatie of heb je vragen over het jaarprogramma Transformationeel Leiderschap? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.