Inspira

Over Inspira

Voor bewustzijn en transformatie

Inspira is in 2001 opgericht door Annemarie Baltus en inmiddels uitgegroeid tot een team van negen personen. Uitgangspunt in het werk van Inspira is dat mensen hier zijn om authentiek, verantwoordelijk en eigenmachtig te worden. Dit gebeurt door het ontwikkelen en integreren van de ‘harde’ kracht en de ‘stille’ kracht die mensen allemaal bezitten. Vanuit de ‘harde’ kracht komen zaken tot stand. De ‘stille’ kracht staat voor overgave, acceptatie, zijn, loslaten, vergeven, verbinding en vertrouwen.

Bij de meeste mensen is één van deze twee krachten het sterkst ontwikkeld. Daar zit vaak een (onbewuste) succesformule achter, gebaseerd op een kernpatroon. Het bewustzijn van je kernpatronen, creëert vrije ruimte en geeft je de mogelijkheid tot keuzes.

Je leert je onafhankelijk te gedragen op basis van een zuiver onderscheidingsvermogen en vanuit je persoonlijke kracht, terwijl je je tegelijkertijd echt verbindt met anderen. Vanuit gelijkwaardigheid en compassie.

Een testimonial over Executive coaching:
“In de gesprekken met Annemarie heb ik wel eens gedacht; “Ken je mij beter dan ik?” De gesprekken kenmerken zich door scherpe vragen, maar ook mildheid, de confrontatie met jezelf en het werken aan je betere ik. Ervaren dat je jezelf niet kent, maar je bent zoveel meer.”
~ Henk Meijer
Directeur Rabobank
Een testimonial over Portugal:
“Ik had nooit gedacht dat een week vol met inzichten over je schade, schat, dader, verlangens, ideaalbeelden, maskers, gedrag en je ware ik zo fijn zou kunnen zijn. Annemarie, Sharon en de groep hebben me zoveel gegeven, daar ben ik hen allemaal ontzettend dankbaar voor.”
~ Susanne Holtkamp
Teamleider Zorgcoach Zilveren Kruis
Een testimonial over Intervisie:
“Annemarie weet snel tot de kern te komen. Ze prikt door elke façade heen en legt de vinger op waar het bij jou écht om draait. Mijns inziens een voorwaarde voor echte ontwikkeling en groei.”
~ Babette Hensbergen
ABN AMRO
Lees meer testimonials

“Hij die over anderen regeert,
dient meester over zichzelf te zijn….”

Philip Massinger

Over onze trainers

De trainers van Inspira hebben allen een academische veelal financiële/ economische achtergrond. Dit combineren zij met gedegen kennis van mens en gedrag.
Daarnaast doorleefden zij zelf een diepgaand persoonlijk ontwikkelproces tijdens hun opleiding. Deze ervaringen nemen zij mee in de training.

De trainers van Inspira zijn in staat om met hun interventies zeer goed aan te sluiten op zowel het persoonlijke proces van de deelnemer, de behoeften van de groep, als op de dagelijkse praktijk. Dit heeft tot gevolg dat de ontwikkelsnelheid bij deelnemers toeneemt en daarmee het resultaat op de werkvloer. Met andere woorden, er worden geen inhoudelijk hapklare brokken aangeboden, maar altijd gedaan wat nodig is op dát moment. Dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit en scherp observatievermogen van de trainers.

Lees meer over ons team

Puttense bos

De unieke plek van Inspira in het Puttense bos is medebepalend voor het effect van de training. Klanten ervaren het als dé plek voor persoonlijke ontwikkeling .
Omdat Inspira letterlijk afgesloten is van de buitenwereld, is er geen afleiding en focussen klanten zich goed op hun eigen ontwikkeling. Inspira is een vertrouwde plek waar je bij terugkeer gelijk weer weet waarom je er bent. Het weg zijn van kantoor maakt dat de focus volledig ligt op de persoonlijke ontwikkeling.