Inspira

‘Kip zonder kop’

En dan is daar het Coronavirus.

Ik heb het natuurlijk gevolgd in China en Italië. Stiekem opgelucht dat wij het hier niet hadden. Een gevoel wat eigenlijk niet mag van mezelf: ‘gelukkig hebben wij dat hier niet’. Er is een grote ramp ergens anders en het raakt mijn persoonlijk leven niet.

Maar nu is dat anders.

Opeens wordt alles in mijn agenda afgeblazen. Geen groepen deze week, volgende week niet naar Portugal voor ons leiderschapsprogramma en ga zo maar door.

Het is heel vreemd. Er is opeens heel veel ruimte.

Ik ben dit niet gewend. Het voelt als ijsvrij, maar dan met de zon. Je kunt nergens heen en je hebt ook geen vakantie.

Nu iedereen wel zo’n beetje is afgezegd, verplaatst en gecanceld, heb ik opeens tijd voor andere zaken.

Blogs schrijven, strategie verzinnen, E-learning maken, website vernieuwen.

Maar ja, ik heb ook schakeltijd nodig.

Ik loop rond als een kip zonder kop en houd mezelf bezig met een beetje opruimen, en taakjes. Zoals het zoeken van de brievenweegschaal, ergens onder in een kast. In dezelfde kast kom ik kinderpostzegels tegen uit 2010 en 2012.

Laten we nu net deze week grote enveloppen te versturen hebben! Daar moeten veel  postzegels op! Een prima taak voor mij. De enveloppen bevatten persoonlijke afscheidsbrieven van deelnemers aan een traject, een jaar geleden geschreven voor elkaar.

Ik had destijds niet verwacht dat ik daar zelf kinderpostzegels op zou plakken. Maar ja, van het Coronavirus had toen ook nog niemand gehoord.

Vol overgave wijd ik me aan deze taak. Eerst zoek ik batterijen voor de brievenweegschaal. Die waren natuurlijk leeg. Op de website van post.nl zoek ik op hoeveel postzegels horen bij het gewicht van de brieven en daarna kan het echte werk beginnen. Ik plak de postzegels met verve en na afloop was ik mijn handen, volgens de instructie video van het RIVM.

Al met al ben ik er bijna een uur mee bezig. Na afloop ben ik helemaal zen.

Ik ben benieuwd wat de komende tijd nog gaat brengen.

~Annemarie Baltus~
maart 2020

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.