Inspira

Verschillend maar niet afgescheiden

‘We zijn verschillend, maar niet afgescheiden’, lees ik in het boek ‘Ik ben/Zijn’ van Nisargadatta  Maharaj. Al jaren is dit boek voor mij een grote inspiratiebron.

We zijn één maar niet hetzelfde.

Verschillend maar niet afgescheiden.

Ik laat het inzicht diep tot mij doordringen.

Ik word er heel rustig van.

De oceaan en de golf is een metafoor voor ‘wel verschillend, maar niet afgescheiden’ .

Ik ben niet het golfje, maar de oceaan.

Maar wanneer heeft het golfje door dat hij een oceaan is? En dan niet vanuit het Ego-idee van de oppergolf: ‘ik ben de oceaan en jij een golfje’.

Soms vind ik het lastig om bij bepaalde golven me niet afgescheiden te voelen. Als ik me niet gezien of gehoord voel bijvoorbeeld. Soms neig ik zelf naar afscheiding van andere golven. Als ik ze vernietigend vind, zoals bij de vorige president van de Verenigde Staten. ‘Wat een slechte, klote golf’, denk ik dan.

Maar ja, als je wereldburger wilt worden, wil je niet dat iemand nog een vreemde is. We zijn verschillend maar niet afgescheiden. Een totaal andere golf soms, die ik echt niet volg,  maar niet afgescheiden.

Ik ben de oceaan, en jij ook. We lijken wel twee verschillende golfjes, golven of tsunami’s, maar we zijn de oceaan. Soms lijkt de kloof onoverbrugbaar en is er een wereld van verschil. Toch zijn we niet afgescheiden.

Verschillend maar niet afgescheiden.

Als ik het niet met je eens ben, dan ben ik nog steeds oké. Als jij het niet met mij eens bent, dan ben jij ook nog steeds oké.

Eén maar niet hetzelfde.

Ik word er heel gelukkig van.

Het is noodzakelijk dat leiders dit besef meer gaan krijgen en uitdragen. We hebben het nodig om de uitdagingen van de wereld op te lossen.

~Annemarie Baltus~

januari 2021

No alt text provided for this image

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Wil je meer inspiratie? Abonneer je dan op mijn inspiratiemail. Dan ontvang je een keer per maand mijn nieuwste artikelen per e-mail.

In het leiderschapsprogramma ‘De kracht van het onbewuste’ leer je hoe je dichtbij jezelf blijft, waar je ook bent. Als je vanuit je essentie je leven wilt leiden, als je je ware kracht wil vrijmaken, dan is deze training iets voor jou.

Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.