Inspira

De keuze

Dit is werkelijk een van de mooiste boeken die ik in mijn leven heb gelezen. Het boek bevat het levensverhaal van Edith Eva Eger. Zij is nu negentig jaar en het is haar eerste boek. Edith was zestien jaar toen zij samen met haar ouders naar Auschwitz werd gedeporteerd, waarbij haar ouders direct naar de gaskamers werden gestuurd en zij en haar zus Martha uiteindelijk de oorlog overleven. Op een haar na.

Je leest haar levensverhaal, van voor de oorlog, van Auschwitz en andere kampen, waar zij en haar zus naartoe moesten en hoe zij dat samen overleefden. Je leest het verhaal van na de oorlog, over hoe dit verschrikkelijke trauma haar keuzes en leven beïnvloed heeft en hoe ze als psycholoog anderen helpt. Het is een boek over genezing. Over hoe je innerlijk geneest van wat voor trauma dan ook. Het is een boek over hoop. Wat er ook gebeurt, je hebt altijd een keuze.

Ik kan dit boek, dit levensverhaal, kwetsbaar en krachtig, iedereen aanraden die verlangt om vrij te zijn. Innerlijk vrij. Als je wilt leren over een vrijheid die in de buitenwereld niet verkregen kan worden. Als je wilt leren over genezen. Als je wilt leren over de kunst van het leven.

Dit is echt een bijzonder boek.

Ik herken me in Edith Eva Eger, en dat durf ik nauwelijks te zeggen, omdat wat zij heeft meegemaakt in de verste verte niet in de buurt komt van wat ik zelf heb ervaren. Maar ik denk dat het doorleven van je eigen leven en het verlangen om innerlijk vrij te zijn universeel is. En dat is ook waarom dit boek bijdraagt aan mijn eigen genezing.

~ Annemarie Baltus
28 november 2017

Lees hier meer  boekrecensies 
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.