Inspira

De zin van het bestaan

Aangrijpend en waardevol

“De zin van het bestaan” bestaat uit twee delen. In het eerste deel beschrijft Viktor Frankl zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn familie en zijn geliefde vrouw verloor. In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven.

Frankl schrijft over de psychologische kant van het leven in een concentratiekamp en na het overleven van het kamp. Na zijn vrijlating heeft Frankl de logotherapie ontwikkeld, waarmee hij veel mensen heeft geholpen om de zwakke draden van een gebroken leven weer te verweven tot een sterk en verantwoord weefsel.

Dit boek heeft mij aangegrepen, omdat hier zowel het onvoorstelbare dagelijkse bestaan in een concentratiekamp wordt beschreven, als ook de ontluisterende kant van de terugkeer in de maatschappij. Hoe is het mogelijk dat je dan het leven steeds weer de moeite waard kan vinden? Frankl laat de lezer zien dat het kan.

~ Annemarie Baltus
2015

Lees hier meer  boekrecensies 
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.