Inspira

Testimonials

Leiderschapsprogramma

De kracht van het onbewuste

“Een aanrader voor iedereen die de cognitieve vaardigheden moet omzeilen om twee/drie lagen dieper te gaan om de gedragspatronen op een dieper bewustzijnsniveau te doorbreken.”

Deelnemer oktober 2021


“Ik gun iedereen deze training, hoewel er bepaalde mensen in mijn hoofd voorbij kwamen die ik zo’n training met voorrang zou aanbevelen. Helaas zijn dat vaak ook de mensen die daar niet voor openstaan. Ik troost me met de gedachte dat iedereen op tijd is in zijn eigen leven.”

Deelnemer oktober 2021


“Ik zou deze training zeker anderen aanbevelen. Maar niet aan iedereen. Je moet al wel wat draagkracht hebben en een sterke wil om iets te transformeren in jezelf. Het is geen slappe wee-ige koek. Ik ken genoeg mensen die hier nog niet klaar voor zijn en waarvan ik vermoed dat ze eerder in de weerstand zouden schieten, dan dat ze zich zouden kunnen openen.”

Deelnemer oktober 2021


“Ik heb inzicht gekregen in hoe dingen bij mij van binnen werken. Hoe ik om ga met pijn en wanneer mijn ‘coping mechanismen’ dienend en destructief zijn. Hoe ik ze kan herkennen en hoe ik ze anders kan benaderen. Indrukwekkend hoe Annemarie alles stuurt naar een juiste les en daarbij steeds andere manieren toepast (confronteren, loslaten, meebewegen en nog veel meer dat wij niet eens zien). Annemarie en Karen vullen elkaar in de groep super aan. De reading en het bijsturen/opmerkingen van Karen zijn altijd een schot in de roos en erg waardevol. Ook de meditaties van Karen zijn heel erg waardevol.”

Deelnemer juni 2021


“Het heeft mij heel veel opgeleverd: een echte bewustwording van het onbewuste! Het heet mij geleerd om goed naar mijn eigen gevoel te luisteren en op een andere manier beslissingen te nemen. Een paar dagen volledig stilstaan bij jezelf en samen met een groep en twee fantastische trainers te observeren wat er gebeurt is heel waardevol. Ik ben er een gelukkiger mens van geworden!”

Deelnemer juni 2021


“Mijn doelen zijn behaald en ik heb nieuwe inzichten in mijzelf helder gekregen. Het groepsproces is voor mij zeker van toegevoegde waarde voor mijn persoonlijke doelen. De meditaties, readings,  1 op 1 coachingsgesprekken en de eindeloze hoeveelheid rondjes door het bos. De samenwerking tussen Annemarie en Karen, een super team!”

Deelnemer maart 2021


“Voor mij een zeer waardevolle aanvulling op de kijk op mijn leven en mijn eigen rol in hoe ik gezien en ervaren word en ook zelf in de wereld sta en op anderen overkom. Graag zou ik met enige regelmaat terugkeren naar een vergelijkbare sessie. Zie het als een soort van ‘grote beurt’ bij een auto. Even bij jezelf checken of je nog op de goede weg bent of je verder wilt gaan verdiepen in nieuwe inzichten.”

Deelnemer maart 2021


“Ik heb in korte tijd inzichten over bepaalde patronen gekregen. Die patronen hebben me veel opgeleverd maar blokkeren nu soms in relaties. Die heb ik helder. Het begint bij bewustwording, nu kan ik er mee aan de slag.”

Deelnemer oktober 2020


“Ik ben me nog bewuster geworden van mijn overlevingsdeel (streber), het ontstaan daarvan en de gevolgen ervan als ik me daardoor laat ‘bepalen’. Dit bewustzijn maakt me vrijer, zorgt voor ontspanning in het contact met anderen en mildheid naar mezelf. In plaats van heel hard mijn best te doen voor alles en iedereen, kan ik me nu in vertrouwen openstellen voor wat zich in het contact ‘ontvouwt’, waar ik dat eerder probeerde te controleren vanuit het ‘moeten’ en ‘het is niet goed genoeg’ van mijn streber. Deze training is voor ieder die al op een manier met zijn/haar persoonlijk proces aan de gang is en een volgende stap wil zetten naar meer vrijheid van handelen, vanuit je kern. Deze training helpt je je ware potentieel aan te spreken door blokkades die dat nog in de weg staan aan te kijken en op te ruimen.”

Deelnemer oktober 2020


”Zelden plaats ik commentaar op LinkedIn maar voor Annemarie en haar Leiderschapsprogramma waaraan ik afgelopen week heb mogen deelnemen maak ik heel graag een uitzondering. ‘What a ride’! Ik voel me bevoorrecht dat ik deze week heb mogen ervaren. Een ervaring om nooit meer te vergeten: heel intens, indrukwekkend en liefdevol. Een reis die nieuwe inzichten heeft gebracht onder leiding van een zeer professionele, getalenteerde, geestige en gepassioneerde coach.”

Deelnemer juni 2020


“Zoals Annemarie het tijdens de training verwoordde: het antwoord komt uit het ervaren van de pijn, niet uit het hoofd. Dat is voor mij de essentie van deze prachtige training – of beter innerlijke reis. Want ik heb geleerd én ervaren dat het vrijmaken van mijn ware potentieel niet kan zonder het ervaren en aangaan van mijn verborgen pijn. Ik ben me bewuster geworden van mijn pijn, ware verlangen, masker en (vlucht)gedrag. En dat ik zelf verantwoordelijkheid kan én wil nemen voor mijn eigen innerlijke kind. Een innerlijke reis die ik zelf ben aangegaan, maar gelukkig niet alleen. De groep, het groepsproces, de open vloer als werkvorm en de begeleiding van Annemarie en Karen waren voor mij onmisbare onderdelen van dit ultieme cadeautje aan mezelf!”


“Ik heb “De kracht van het onbewuste” ervaren als een confrontatie met mezelf, die me meer inzicht heeft gegeven in mijn werkelijk drijfveren, passies en blokkades. Het herkennen en erkennen hiervan geeft me handvatten in de praktijk van alle dag om meer uit mezelf te halen. Zowel zakelijk als privé. Het opent voor mij nieuwe deuren op weg naar nieuwe ervaringen en verdieping van relaties. Waarbij ik meer dan in het verleden weet te schakelen tussen mijn hoofd, hart en buik. De locatie Monte na Luz is zonder meer uniek te noemen en draagt bij aan het afzonderen om te kunnen focussen op het proces. Daarbij is Frank een uitmuntend gastheer die uitstekend bij de setting past. Annemarie en Karen hebben de juiste toon gezet in deze omgeving, om in rust en vertrouwen te komen tot openheid en kwetsbaarheid. Altijd warm op de persoonlijke relatie, maar ook confronterend en onderzoekend waar nodig. Een groot compliment ook naar alle deelnemers van de week in de Algarve. Hun inzet, enthousiasme en openheid ware cruciaal. We waren met 10 heel verschillende deelnemers, maar stuk voor stuk mooie en waardevolle mensen. Ieder met hun eigen verhaal en kwaliteiten. Ik hoop dat we contact houden nu we terug in Nederland zijn.
Ik raad de week aan voor iedereen die de confrontatie met zichzelf durft en wil aangaan en die ook openstaat voor de een stukje spirituele bewustwording.”


“Portugal was een fantastische, maar erg onverwachte ervaring voor mij! Als een echte bèta-man doorga ik dit soort sessies altijd vanuit een nuchtere instelling. Echter, al de eerste dag besefte ik dat deze week een veel diepere en blijvende verandering teweeg ging brengen dan ik me had voorgenomen.
De indrukwekkende omgeving bij Loulé, maakt je echt lost van je dagelijkse geestkracht. De getalenteerde trainers waren onvoorstelbaar goed; vanuit hun eigen kracht en ik-wezen waren ze in staat de gehele groep van deelnemers naar een hoger energie te bewegen, en iedereen een individueel ervaring mee te geven. Ik heb ook ontzettend veel geleerd van de andere deelnemers; iedereen neemt z’n eigen energie mee, en dat is erg indrukwekkend om van zo dichtbij te ervaren, en elkaar te helpen waar dat kan. Portugal heeft me nog lang bezighouden. Verwacht geen theoretische modellen, PowerPoint slides of standaard opdrachten; dit is echt anders.”


“45 jaar, een lieve vrouw, twee prachtige dochters en een goed lopend, eigen bedrijf. Soms lacht het leven je toe! Het leek me een mooi moment om de blik vooruit te werpen en te kijken hoe ik de tweede helft van mijn (zakelijke) leven zie. Wat is mijn ambitie? Wat wil ik nog bereiken? En hoe wil ik dat dan doen? Met deze zakelijk gerichte vragen vertrok ik naar Portugal. De achterliggende vraag die ik had was “hoe gebruik ik mijn gevoel als kompas, waar ik op durf te vertrouwen?”. Op basis van het intake gesprek met Annemarie, had ik meer dan genoeg vertrouwen dat dit een zinvolle week zou worden. Het was ook een bewuste keuze om niet volledig voorbereid te gaan, maar dit keer lekker onbevangen. En dat is heel goed uitgepakt! In plaats van de zakelijke vraagstukken, ben ik op dag 1 (waarschijnlijk al na een uur…) van het zakelijke pad afgestapt en de rest van de week is het om mij gegaan: waar zit mijn kernkwaliteit, wat zijn mijn overtuigingen, waar zitten mijn belemmeringen en wat kan ik daar van leren? De week Monte na Luz heeft heel veel bevestigd wat ik al wist (en dat is heel fijn!), maar het heeft ook veel nieuwe inzichten gebracht en openingen om zaken anders aan te pakken. Vol energie ging ik terug naar mijn drie vrouwen. Wordt de tweede helft van mijn leven daarmee totaal anders? Deels. Voor een groot deel ben ik echter meer geaard en sta ik opgeruimd(er) in het hier en nu.”


“Ik ben erg dankbaar voor deze week. Ik heb in vier dagen een intens leerproces beleefd. Dat gaat niet zonder pijn, frustratie, angst en verdriet.
Dankzij de deskundige begeleiding van Annemarie en Sharon, dankzij een mooie groep, respectvolle mensen die elkaar het eigen leerproces gunnen en dankzij mezelf ben ik dat niet uit de weg gegaan. Als ik terugkijk durf ik nu meer te vertrouwen op wie ik echt ben en begrijp ik mijn eigen vergissingen veel beter. De wijdse, serene en natuurlijke omgeving in Portugal, gecombineerd met voedzame vegetarische gerechten maken het tot een ervaring die ik niet meer vergeet.”


“Op een berg in Portugal ben ik dichter bij mijn gevoel – mijn ware ik – gekomen dan ik ooit had durven dromen. En dit dankzij twee fantastische coaches (zowel confronterend als inspirerend) en een superlieve, maar ook oprecht kritische groep. Fijn ook om te constateren dat er meer mensen zijn zoals ik; mensen die af en toe worstelen, zoekende zijn, en graag een nog mooiere versie van zichzelf willen worden. Erg bijzonder om dit met (vooraf) onbekenden te delen, te ervaren en samen zoveel te kunnen groeien in een week tijd!”


“Een onvergetelijke ervaring, intens, eng, mooi maar bovenal een bevrijding. Wat heeft dit me veel gebracht.”


“Ik had nooit gedacht dat een week vol met inzichten over je schade, schat, dader, verlangens, ideaalbeelden, maskers, gedrag en je ware ik zo fijn zou kunnen zijn. Annemarie, Sharon en de groep hebben me zoveel gegeven, daar ben ik hen allemaal ontzettend dankbaar voor.”


“Portugal was voor mij: hoe bewuster je wordt van je intenties en ervaringen en hoe beter je deze twee kan combineren…. je leeft bewuster”