Inspira

Fitbit obsessie

Wat je denkt gaat over jou. We hebben er al eens een blog over geschreven. Het werd me vandaag weer pijnlijk duidelijk toen mijn man vroeg of ik lekker had geslapen. ‘Dat weet ik nog niet.’, hoorde ik mezelf antwoorden, ‘ ik heb nog niet gesynchroniseerd.’ Wat betekent dat ik mijn IPhone nog niet heb gesynchroniseerd met mijn recent aangeschafte Fitbit. 

Alsof ik zelf niet kan beoordelen of ik lekker heb geslapen. Alsof dat afhangt van de analyse van de Fitbit. Die, naar ik heb gelezen, niet eens zo betrouwbaar is qua slaapanalyse. Voor wie het nog niet weet een Fitbit is een geavanceerde stappenteller. Hij kan daarnaast je hartslag meten, calorieverbruik, work-outs bijhouden en nog veel meer. Er is van alles mogelijk.

Ik laat me teveel opslokken door mijn Fitbit. Eén keer ben ik voor het slapen nog rondjes door het huis gaan lopen. Ik moest nog 600 stappen voordat ik bij het doel van 10.000 stappen was. Dat is het dagdoel. 10.000 stappen. Toen ik mijn Fitbit net had, vroeg een vriend of ik ook rondjes rond mijn bed liep als ik het net niet had gehaald. Dat deed zijn vriendin namelijk al tandenpoetsend. Ik vond dat een beetje vreemd. 

Een paar dagen later deed ik het zelf ook.

Ik kom tot de conclusie dat ik een Fitbit obsessie begin te krijgen. Als ik het met anderen er over heb, komen de verhalen los. Van iemand met een hartkwaal die helemaal geobsedeerd werd door haar hartslag. Die meet de Fitbit ook. Zij kreeg van de stress over haar hartslag een te hoge hartslag. Heeft dat ding moeten afdoen, voor haar gezondheid. Ik heb geen idee wat een normale hartslag is en wat niet. Daar ga ik me ook maar niet op focussen. 

Ik heb het wel eens eerder gehad. Zo’n gedachtenkronkel die meteen tot inzicht leidt. Jaren geleden. Opeens was het compleet helder dat ik een obsessie had met mijn figuur. Een vrouw vertelde mij dat ze was verlaten door haar man.  ‘Hoe kan dat nou?’, dacht ik. ‘Ze is zo slank.’ Tja. Wat je denkt dat gaat over jou. Als je goed luistert kun je daar veel van leren. Vooral over jezelf en je diepste overtuigingen. 

Fijne dag! 

Ik ga nog even een rondje lopen……


~Annemarie Baltus
7 februari 2019

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.