Inspira

Niet voor iedereen

‘Jij bent niet voor iedereen’, zei vorig jaar een klant-vriendin tegen mij. Zij bedoelt dat ik niet een geschikte coach voor iedereen ben. Ik werd daar heel verdrietig van.
Dit verbaasde mezelf ook. Niemand is voor iedereen geschikt. Waarom zou ik dat dan wel zijn? Toch raakte het mij in mijn ziel.

Ze heeft al eens eerder gezegd dat ik genadeloos helder ben. Ik hoor het wel vaker. Er is geen ontsnappen aan. Ik kan niet anders, ik zie het gewoon.

Maar niet iedereen wil deze helderheid.

En daar zat mijn pijn. Ik kom uit een gezin wat liever aan de oppervlakte blijft. Ook al ontploft het onder en boven water. Waarin vooral pijn niet toelaten en ontkenning de norm is. Daar groeide ik op met mijn helderheid. Want dat is er altijd al geweest. Het is alsof je in een film zit met de verkeerde ondertiteling.

Nu ben ik aan het oogsten van mijn reset. Het is inmiddels ook voor mezelf glashelder voor wie ik wél ben.
Ik ben er voor jou als je echt naar jezelf wilt kijken. Bereid bent om je schaduw te aanschouwen en pijn te voelen. Als je eerlijk wilt zijn en diep wilt gaan. Omdat je weet dat daar de oogst zit.
Ik ben er voor jou als je het licht in jezelf wilt versterken en vanuit je hart wilt leven.

Dat wil niet iedereen. Wat mijn klant-vriendin zei klopt echt. Ik ben niet voor iedereen. Voor het eerst in mijn leven heb ik daar vrede mee.

Deze week is onze accountant op bezoek. Ik vertel hem dat een keer tegen mij is gezegd dat ik niet voor iedereen ben. Spontaan zegt hij: ‘Dat betekent ook dat je voor bepaalde partijen wel een héél interessante partij bent!’
Ik schiet in de lach. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken.

Inmiddels ben ik ook zo ver.

~Annemarie Baltus
19 maart 2019

Annemarie is executive coach en trainer. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.