Inspira

Ik leef om te leven

Het is tijd om te oogsten van mijn reset van het afgelopen jaar. Er is een nieuw gebied in mezelf vrijgekomen. Omdat ik de dingen anders ervaar, verandert mijn gedrag daardoor ook. Het is heerlijk om te merken dat ik dingen anders doe: ik leef om te leven.

Er zijn drie gebieden waar ik in merk dat ik echt ben veranderd.
Het eerste is dat ik geen dingen meer doe die ik niet wil doen. Dat wil niet zeggen dat ik alle dingen die ik doe alleen maar leuk vind, dat is niet zo. Ik doe ook de was, soms de boodschappen en ook een deel van de administratie van mijn bedrijf. Zaken waar ik een hekel aan heb, maar die ik wel wil doen.
Daarnaast doe ik ook dingen die voor een ander belangrijk zijn en voor mij misschien niet of minder. Dat doe ik alleen als ik dat wil. Ik haal het grote moeten uit mijn leven.
Ik geef omdat ik wil geven. Ik geef niet om iets te krijgen. Dit is fijn en bevrijdend. Het voelt zuiver. Ik merk dat ik veel wil geven en veel te geven heb, zonder mezelf weg te geven.

Het tweede is dat ik, eindelijk, los kom van erkenning. Ook dit is heel fijn. Erkenning van een ander doet er eigenlijk totaal niet toe. Ik ervaar dat nu ook. Ik hoef ook niemand te overtuigen. Het gaat erom dat ik mezelf erken: wat ik voel en ervaar, waar ik behoefte aan heb en wat ik wil. Als ik mezelf goed kan erkennen, dan kan ik ook een ander goed erkennen. Ook al kunnen overtuigingen of ervaringen mijlenver uit elkaar liggen.
Zo ervaar ik in mijn leven dat in alle ervaringen lessen besloten liggen, hoe beroerd of moeilijk de situatie ook lijkt te zijn. De ervaring is er uiteindelijk om je te helpen. We zijn hier op aarde om te helen en er is een hoger bewustzijn. Ik kan ook erkennen dat een ander dat niet ervaart en dat mijn zienswijze dan niet hoeft te helpen of er toe doet.

Het derde is dat ik leef om te leven. Ik merk dat ik weer een aangenaam leven heb. Ik forceer niet meer. Aangenaam leven betekent voor mij dat er voldoende ruimte is om moeder, vrouw, zus en vriendin te zijn. Ruimte om te genieten en energiek te zijn. Mijn bedrijf slokt niet meer alles op.
Ik durf nu te vertrouwen dat een aangenaam leven en succes samen kunnen gaan. In plaats van zwoegen en succes. Waarbij succes voor mij betekent dat ik in mijn werk mijn kracht kwijt kan en dat dit als zinvol en van betekenis wordt ervaren.

Dus ja hoor: werken aan jezelf, het levert echt wat op. Ik kan het iedereen aanbevelen.
Ik heb een heerlijke lange vrije zomer gehad. Ruim vijf weken Genieten-Zonder-Schuldgevoel.
En ik heb ook weer zin om te beginnen!

~Annemarie Baltus
5 september 2019

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.