Inspira

Ik weet van niets wat de bedoeling is, maar alles is in mijn hoogste belang.

Het is één van mijn favoriete oefening uit de Cursus in Wonderen: ‘Ik weet van niets wat de bedoeling is, maar alles is in mijn hoogste belang.’

Het zit inmiddels helemaal in mijn systeem verankerd. Als iets tegenzit, het leven gaat niet zoals ik wil of ik ervaar een enorme onrechtvaardigheid, wat niet zo moeilijk is als het leed van de wereld bij je binnenkomt, dan zeg ik deze zin tegen mezelf.

Het leert mij om uit oordeel te blijven. Om te kunnen blijven bij wat er is. Het maakt mij stevig in het moment. Ik hoef namelijk nergens van weg. Wat er is, mag er zijn. 

Als je dit consequent leert toepassen in je leven, verdiept je bewustzijn zich. Doordat je je overgeeft aan wat er is. Er ontstaat ruimte om vanuit je hart te reageren en te doen wat er gedaan wil worden. Soms is dat stevig staan en je uitspreken, soms is dat alleen maar warmte en troost. Het hangt af van het moment.

Ik heb ontdekt dat het leven voorwaarts wordt geleefd en achterwaarts wordt begrepen. Het is als het filmpje van Steve Jobs, over connecting the dots.

Je doet je best, je geeft wat je te geven hebt aan het leven en je neemt de lering van je ervaring. Er gebeuren dingen wel of niet en als je terugkijkt kun je het ooit aan elkaar verbinden. En als dat verbinden nu nog niet lukt, dan heb je nog meer tijd nodig. Doe niet je best, het inzicht komt vanzelf.

Of zoals Johan Cruijff zou hebben gezegd: ‘Je ziet het pas als je het door hebt.’

Ik gun je deze vrijheid van leven. Het is een bewuste keuze.

~ Annemarie Baltus

maart 2021

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Wil je meer inspiratie? Abonneer je dan op mijn inspiratiemail. Dan ontvang je een keer per maand mijn nieuwste artikelen per e-mail.

In het leiderschapsprogramma ‘De kracht van het onbewuste’ leer je hoe je dichtbij jezelf blijft, waar je ook bent. Als je vanuit je essentie je leven wilt leiden, als je je ware kracht wil vrijmaken, dan is deze training iets voor jou.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.