Inspira

Waarom we hier zijn

Wij spreken in de taal vaak over dicht bij jezelf blijven. Of jezelf kunnen blijven. We bedoelen dan meestal het mooiste deel van onszelf. Rustig. Liefdevol. En vol vertrouwen. In harmonie met jezelf en de omgeving. Geen mens zegt: “Ik ben zo lekker mezelf”, als hij woest is op iemand anders en deze emotie uitleeft.

De weg naar je diepste kern is een weg naar binnen. Een weg die je leidt langs al je onverwerkte pijn en niet erkende behoeftes. Langs alle angsten die er in je zijn. Daar is moed voor nodig, geduld en overgave. Een innerlijk weten dat je bestemming je nodig heeft. Als je dit pad volgt, leg je bijna alles af wat de huidige wereld je heeft geleerd.

De wereld zoals wij die nu kennen is gebaseerd op de wetten van het lichaam. Die wereld gaat over overleven. Het recht van de sterkste, over angst, tekort en schaarste. Over superieur en inferieur. Over overleven in een groep. Dit zijn de wetten die horen bij de primitieve mens. Op deze wetten kunnen wij terugvallen mocht dat nodig zijn.

Deze wetten van overleven horen echter niet meer bij de bewustzijnsontwikkeling die we nu doormaken in deze nieuwe snelle en transparante tijd. De tijd waarin we van overleven naar leven gaan. De tijd waarin oorzaak en gevolg steeds dichter op elkaar volgt en het geen decennia meer duurt voor een dictator valt.

Transparant betekent dat de schijn er afgaat. Het is steeds moeilijker voor mensen, bedrijven en leiders om een masker op te houden. Om te proberen iets te zijn wat je niet bent. Iedereen communiceert met iedereen op elk moment. Alles is te achterhalen en wordt zichtbaar. De tijd wordt steeds transparanter en dat wat je zaait zul je oogsten. Steeds sneller, omdat de tijd daar is deze ontwikkeling door te maken.

Mensen staan daarom steeds vaker voor de keuze: Angst of Liefde. Eigen belang of broederschap. Vals spel of integriteit. Alleen als je voor ware liefde durft te kiezen, voor vertrouwen, voor broederschap en integriteit, zul je merken dat je komt tot innerlijke zekerheid, vrijheid en liefde. Dat je wordt wie je wilt zijn. Dat je jouw potentie vindt en waarmaakt. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt de weg terug te vinden als je het even bent vergeten. De weg terug naar je kern. De weg terug naar God. Wij zijn hier om ten volle mens te worden. Heel dicht verbonden met onze diepste kern en met elkaar.

~ Annemarie Baltus
6 mei 2016

Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.