Inspira

Wat betekent trouw blijven aan jezelf?

Trouw blijven aan jezelf betekent vrijkomen van erkenning. Het is niet mogelijk om trouw te blijven aan jezelf als je erkenning zoekt bij de ander. Erkenning in de vorm van goedkeuring, bevestiging, waardering.

Trouw blijven aan jezelf betekent vrijkomen van verantwoordelijkheid voor het geluk van de ander, voor het oplossen van problemen van de ander.

Trouw blijven aan jezelf betekent dat je moed hebt om dingen wel of niet te doen, zaken wel of niet bespreekbaar te maken, zonder de lieve vrede te bewaren of te kiezen voor harmonie. Trouw blijven aan jezelf en conflicten vermijden gaat niet samen. Het kan natuurlijk samen gaan, maar dan is het gebrek aan conflict een gevolg van trouw blijven aan jezelf.

Trouw blijven aan jezelf betekent dat je heel diep van binnen doet wat jij wilt. Dat je geeft wat je wilt geven en dat je niet geeft wat je niet wilt. Je doet niets tegen je zin in.

Dat wil niet zeggen dat alles leuk is. Het wil zeggen dat je er bewust voor kiest om datgene wat ten diepste in jou leeft ruimte te geven.

Leren om trouw te blijven aan jezelf is de weg van de mens. Dit gaat met vallen en opstaan. Dat geeft niets. Want door fouten te maken leer je wat trouw blijven aan jezelf ten diepste is voor jou.

Is trouw blijven aan jezelf egoïstisch?

Nee hoor. Dat hoeft helemaal niet.

Als je de vrije wil van de ander ook respecteert is er niet aan de hand.

~ Annemarie Baltus

maart 2022

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Annemarie haar boek gaat over ‘Liefdevol Leiderschap’. Het is een inspiratieboek waarin haar mooiste blogs zijn gebundeld. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel over persoonlijk leiderschap, het tweede deel bevat lessen voor leiders, en het derde deel gaat over haar persoonlijke levenslessen.

Inspira heeft een prachtige E-learning over Persoonlijk Leiderschap.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op onze website of abonneer je op onze inspiratiemail. Dan ontvang je een keer per maand mijn nieuwste artikelen per e-mail.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Inspiratieboek ‘Liefdevol Leiderschap’ bestellen? Dat kan hier.
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.