Inspira

Zonen

We zijn aan het lunchen in een restaurant in Amsterdam. We vieren de verjaardag van onze oudste zoon. Drie zonen op een rijtje. Vijftien, twintig en tweeëntwintig jaar oud. Stuk voor stuk prachtige mannen die steeds meer in de bloei van hun leven komen. Ik houd zielsveel van ze en het is heerlijk om zo naar ze te kijken, maar sinds kort is het onbezorgde eraf. Mijn hart gaat uit naar de moeders in Oekraïne en Rusland.

‘Hoe is het voor jullie?’, vraag ik, ‘dat niet ver hiervandaan alle jonge mannen opgeroepen zijn om te vechten?’

‘Niet alle mannen’, zegt mijn zus droogjes, “Eén had er thuis mogen blijven.’ Een schrale troost.

In geval van oorlog zou ik ze het liefst in een doosje willen stoppen en vluchten. Maar als ik die gedachte echt tot me door laat dringen, voel ik ook dat dat niet waar is.

‘Ik zou gaan vechten voor mijn land’, zegt mijn oudste zoon. Er zit geen enkele twijfel in zijn stem. Hij meent dit. Tot in het diepste van zijn wezen.

En ik voel ook dat ik daar vrede mee zou hebben.

Laten we hopen dat het niet zo ver komt.

Ik heb er een unheimisch gevoel over.

~ Annemarie Baltus

maart 2022

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Annemarie haar boek gaat over ‘Liefdevol Leiderschap’. Het is een inspiratieboek waarin haar mooiste blogs zijn gebundeld. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel over persoonlijk leiderschap, het tweede deel bevat lessen voor leiders, en het derde deel gaat over haar persoonlijke levenslessen.

Inspira heeft een prachtige E-learning over Persoonlijk Leiderschap.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op onze website of abonneer je op onze inspiratiemail. Dan ontvang je een keer per maand mijn nieuwste artikelen per e-mail.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Inspiratieboek ‘Liefdevol Leiderschap’ bestellen? Dat kan hier.
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.