Inspira

Ben je elkaar gegeven?

Aankomende maandag begint de Portugal training van Inspira. Vier dagen lang gaat een nieuwe groep mensen samenwerken.  De deelnemers kennen elkaar nu nog niet. Hoe gaan zij de kracht van het onbewuste in zichzelf aanboren? Zijn zij elkaar gegeven of zitten ze met elkaar opgescheept?

Er horen vragen bij die iedereen zichzelf elk moment van de dag kan stellen. Met welke houding en intentie sta je in een groep? Ben je in staat om met het mooiste deel van jou het contact te maken met de anderen?  Ben je in staat om de anderen echt toe te laten? Ben je in staat om jezelf echt te laten zien, aan jezelf en aan anderen? Ook daar waar schaduwkanten worden blootgelegd? Ben je bereid om je honderd procent te geven? Ben je gericht op een klein deel van de groep of geef je jezelf aan iedereen. En waarom maak je deze keuzes? Ben je elkaar gegeven of zit je met de ander opgescheept?

Het verbaast mij altijd hoe echt het contact kan zijn als je op de diepere lagen komt en hoe mooi dat is. Als dat gebeurt ontstaat er als vanzelf een groep. Maar dat gaat niet zonder wrijving en schuring met elkaar. Overdracht en tegenoverdracht. Wat is van mij en wat is van jou? Het wezenlijke verschil in houding en intentie maakt of het bereiken van diepere lagen snel of heel langzaam gaat of dat er nog meer frustratie ontstaat. Voel je dat de ander jou gegeven is of voel je dat je met iemand zit opgescheept.

De innerlijke houding waarmee je iemand ontmoet, bepaalt de wereld die je ziet, de wereld die je ontmoet en de wereld waarin je leeft. Die innerlijke houding maakt jouw hele wereld.  “Ben jij mij gegeven of zit ik met je opgescheept?”

Jouw innerlijke houding bepaalt het resultaat van het contact. Meer dan wat de ander wel of niet doet. Veel meer. Sterker nog, het resultaat van een relatie is het gevolg van jouw innerlijke houding. Hoe meer je leert om zelf de houding “Jij bent mij gegeven” aan te nemen, hoe minder je afhankelijk wordt van de innerlijke houding van de ander. Het maakt dan niet meer uit of de ander jou ziet als “Opgescheept geval” of als “Jij bent mij gegeven”.

Het is fijn om de wereld vanuit een “Jij bent mij gegeven” perspectief te bekijken. En om te leren dat je als het lastig is in de dynamiek van een relatie, daar weer naar terug kunt keren.

Hoe zie jij de wereld?

~ Annemarie Baltus
27 mei 2016

Portugal training
Wil je meer informatie over de Portugal training van Inspira?   Lees verder
Testimonials Portugal training
Wil je weten hoe anderen de Portugal training van Inspira ervaren hebben?  Lees verder
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.