Inspira

Liefde

Mijn man R. en ik zitten op de bank. Ruim 1,5 meter uit elkaar. Ik heb waarschijnlijk corona en houd alvast afstand. Ik heb een drukke week achter de rug en zit nu opeens thuis, want in de auto met vriendinnen naar een diner dat zie ik niet zitten. Ik wil liever niet de super-spreader van het vriendinnengroepje zijn.

Een mooi moment om met R. een aantal dingen te bespreken. Bijvoorbeeld over ons. Ik ben dol op relatiegesprekken. R. wat minder. Hij voelt de bui al hangen.

‘Hoe vind jij het gaan?’, vraag ik.

‘Ik wil als eerste zeggen dat ik vind dat er heel veel liefde is tussen ons’, zegt R.

Zelf had ik een lijstje met verbeterpunten in mijn hoofd om te bespreken, maar er gebeurt iets wonderlijks.

Opeens is er overal liefde.

‘Ik voel het’, zeg ik.

Het is een hele aparte ervaring. Warm en mooi. En dat op 1,5 meter afstand.

Dit is eigenlijk wat ik altijd wil. Dat liefde voelbaar is in het contact.

R. kijkt weg, en met het wegkijken verdwijnt ook mijn gevoel.

‘Wat doe je nou?’, vraag ik. Ik hoor een verwijt in mijn stem. Ik voel het ook.

‘Hier word ik ook moe van’, zegt R. , ‘Dat als ik even wegkijk dat dat niet goed is.’

Hij heeft een punt. Ik ben heel snel onveilig als R. zijn aandacht lijkt weg te halen. Zo snel mogelijk moeten dat onveilige gevoel en de kwetsbaarheid weg. Dit patroon heeft met vroeger te maken.

Opeens dringen de woorden door die ik deze week, tijdens de eerste tweedaagse van Bewust leiderschap, mezelf tegen de groep hoorde zeggen:

‘Iedereen heeft een niet gezien, niet gehoord, niet gevoeld en niet erkend kind in zich. Jij bent de enige die bij al jouw ervaringen is geweest. Jij bent ook de enige die precies weet wat jij daar nodig hebt gehad. Niemand kan jou precies aanvoelen en dat niet geziene, niet gehoorde en niet erkende kind geven wat het nodig heeft om te helen. Soms, als je geluk hebt, ziet iemand jou op delen van je persoonlijkheid. De enige die jou helemaal kan geven wat jij nodig hebt, dat ben jij zelf. Het is de pijn van de mens, maar ook de bevrijding.’

Elke keer als ik de liefde verlaat, verlaat ik mezelf.

Hoog tijd om weer een stukje bewuster in het contact met mezelf te staan.

Wat heb ik toch een fijne man.

~ Annemarie Baltus

maart 2022

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Annemarie haar boek gaat over ‘Liefdevol Leiderschap’. Het is een inspiratieboek waarin haar mooiste blogs zijn gebundeld. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel over persoonlijk leiderschap, het tweede deel bevat lessen voor leiders, en het derde deel gaat over haar persoonlijke levenslessen.

Inspira heeft een prachtige E-learning over Persoonlijk Leiderschap.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op onze website of abonneer je op onze inspiratiemail. Dan ontvang je een keer per maand mijn nieuwste artikelen per e-mail.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Inspiratieboek ‘Liefdevol Leiderschap’ bestellen? Dat kan hier.
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.