Inspira

Portugal liegt niet

Vandaag geeft mijn blog een inkijkje over de ontstaansgeschiedenis van de Portugaltraining. Ik had sterk het verlangen een intensive te geven. Dat is een trainingsvorm van 4 dagen, waarbij je helemaal in jouw ontwikkelproces kunt komen. Dan kun je echt de diepte in gaan, wat ook vrijwel direct je leven gaat veranderen. In Monte na Luz heb ik nu twee keer deze training gegeven. Beide keren waren het zeer bijzondere weken. Ik ben er van overtuigd: Monte na Luz is echt een krachtplek.

Hoe ben ik in Portugal gekomen? Samen met Sharon ben ik eerst naar een klooster op Ibiza gaan kijken. Een prachtige plek, maar de locatie kregen wij niet geregeld. Vervolgens kwamen we op internet een plek in Portugal op het spoor. Dat voelde zo goed, dat we zonder de plek gezien te hebben meteen in juni 2015 afgereisd zijn met de eerste groep.

Bij aankomst bleek dat er een heel bijzondere geschiedenis aan deze plaats verbonden is. Voor mij was dat een totale verrassing: Ik had het niet gelezen op internet. De oprichters van het centrum, Rebecca en John, hebben de vliegtuigramp bij Faro overleefd. En omdat ze daar waren neergestort, bedachten ze dat het een goed idee was in Loulé een spiritueel centrum te beginnen. En zo ontstond Monte na Luz, wat ‘Berg in het licht’ betekent.

Naast een aantal huisjes bouwden ze met vrijwilligers een prachtige zaal boven op een berg. De zaal kijkt daardoor uit over de omgeving. Zeven jaar na de ramp, het centrum was inmiddels in volle bloei, overleden Rebecca en John drie maanden na elkaar aan kanker.

Een half uur na onze aankomst zaten we op het terras van Monte na Luz en vertelde het zusje van Rebecca ons dit verhaal. We konden gelijk aan het werk: Deze geschiedenis had zijn uitwerking op een van de deelnemers. Alsof we in een rollercoaster zaten, dook iedereen daarna in zijn eigen proces. De training was begonnen.

We hebben bijzonder diepgaand gewerkt en in korte tijd veel vrij gemaakt, wat tot een hele snelle ontwikkeling heeft geleid bij alle deelnemers. Niets blijft verborgen, er komt omhoog wat op dat moment omhoog mag (moet) komen. Ik zeg tegenwoordig: Portugal liegt niet. En dat is heel bijzonder.

Iedereen die mij kent, weet dat ik spiritueel ben ingesteld. Ik weet daarom zeker dat John en Rebecca ons helpen in het proces. Ze faciliteren het ook in hun centrum. Dat maakt dat Monte na Luz een krachtplek is geworden. Wat ik daar samen met de deelnemers van de training kan bereiken, kan ik niet overal bereiken. Ik match goed op deze plek. De plek is eenvoudig, de training leidt tot de waarheid en is waardevol. Geschikt voor iedereen die voelt dat hij of zij mee wil gaan.

~ Annemarie
18 april 2016

Portugal training
Wil je meer informatie over de Portugal training van Inspira?   Lees verder
Testimonials Portugal training
Wil je weten hoe anderen de Portugal training van Inspira ervaren hebben?  Lees verder
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.