Inspira

Spiritueel uit de kast

Tijdens ons programma ‘De kracht van het onbewuste’ in juni, met een groep leiders uit het zakenleven, ben ik spiritueel uit de kast gekomen. De kracht, het succes en effect van dit leiderschapsprogramma komt door de inzet van mijn spirituele kant. In juni ben ik er echt voor gaan staan.

Ik wil dat dit deel van mij uit de schaduw gaat en erkend wordt. Ik ben helderziend, helderhorend, heldervoelend en helderwetend. Ik heb die vermogens ook ontwikkeld en in beheer. Ik weet heel goed wat ik doe. Ik gebruik het in mijn werk als belangrijkste ingang.
Ik vertel er heel weinig over.

Ik ben ontzettend bang om afgewezen en weggezet te worden als zweverig, vaag, paars haar, fluwelen vestje. Dus ik vertel al die leiders dat ik van huis uit Econoom ben. Dat is ook waar. Ik ben doctorandus in de economie en kan goed strategisch denken. Ik kan de context doorgronden en begrijpen waar leiders op verschillende niveaus in opereren. Maar de meeste worstelingen van leiders zijn toch echt terug te brengen naar innerlijke blokkades en daar zijn die spirituele vermogens heel nuttig en essentieel voor.

Eerlijk gezegd komt iedereen al jarenlang bij Inspira voor mijn helderheid.

Ik ben dus uit de kast. Denkbeeldig staat hij gesloten achter mij. Ik kan er niet meer in terug. Nu sta ik voor die kast en er is niets veranderd. Helemaal niets. ‘Logisch’, zegt mijn zus, ‘dit is wie jij bent, iedereen weet het al en dus verandert er niets.’

De mensen die mij kennen en de mensen met wie ik werk, hebben niets nieuws gehoord of gemerkt. Als je ooit mee geweest bent naar één van mijn trainingen in Portugal of Groningen, dan kijk je er niet van op. Mijn helderheid is daar compleet verweven met wat ik doe.

Ik heb wel vaker van dichtbij meegemaakt dat iemand ‘uit de kast’ kwam over bijvoorbeeld zijn geaardheid en ik herken mezelf daarin. Voor de omgeving hoeft het helemaal niet iets groots te zijn. Maar voor henzelf is dat wel zo. Ik herken ook dat er bij hen, na de coming out, inderdaad niet veel spectaculairs gebeurde. Er verandert niets. Maar voor jezelf wel. Je erkent jezelf voor iets wat wezenlijk is voor jou en je deelt het met de wereld.

Niemand heeft dus moeite met mijn coming out. Ik blijk tot zover de enige te zijn. Zelf ben ik er wisselend blij mee. Nog even afwachten hoe ‘de wereld’ gaat reageren. Maar de kast zit dicht en ik voel dat dat goed is.

Mocht je het overigens het leiderschapsprogramma ‘de kracht van het onbewuste’ ook een keer willen meemaken. In oktober gaan we weer.

~Annemarie Baltus
12 september 2019

Annemarie is executive coach en leiderschapsontwikkelaar. Zij werkt voor leiders die vanuit hun hart willen leiden en bereid zijn het innerlijk werk te doen wat daarvoor nodig is.

Lees hier meer  blogs
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.