Inspira

F*ck de plaatjes

Ik heb veel last van plaatjes in mijn hoofd. Misschien ben ik wel de enige, maar waarschijnlijk is dat niet het geval. Mensen zijn niet zo uniek als ze graag willen denken, zeker als het over de uitdagingen van het leven gaat. Plaatjes zijn zelfbedachte of aangepraatte ideeën, ideaalbeelden over hoe het moet, of wat wel en wat niet mag. Of iets wel of niet bij je hoort, over hoe je moet zijn, over hoe anderen zich moeten gedragen, hoe dingen moeten gaan (wat vaak niet gebeurt).

Als het niet volgens mijn plaatje gaat, wat eigenlijk in 9 van de 10 gevallen zo is, dan ben ik minimaal geïrriteerd. Of boos. Of, en dat is helemaal erg, diep teleurgesteld. Ook daar zit dan weer een plaatje op. Dat mag er niet zijn! Dat mag ik niet voelen. Dat is niet liefdevol! F*ck de plaatjes.

Het is voor mij heel lastig om van plaatjes los te komen. Het hoort bij het Ego, dat weet ik inmiddels wel, maar ik heb er zo genoeg van. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat hier ook een plaatje achter zit: om volledig mezelf te zijn, moet ik af van de plaatjes.

F*ck de plaatjes.

Dat lucht op.

En ik vraag me af: wat blijft er over zonder plaatjes?

Niets.

Precies.

Lekker rustig.

En zo is het.

Ik liep vandaag door de Slufter gelukkig te zijn. Het mocht eindelijk van mezelf, nadat ik vier dagen plaatjes heb aangekeken, rond een net aangeschaft huisje op Texel. Mijn plaatjes gingen over: Mag dit echt? Mag ik hier echt van genieten?
Alsof ik door de modder ging. Ook een soort Slufter. Maar dan in mijn hoofd.

Er zijn ook mensen die hier niet over nadenken.

Ik heb zo’n man: ‘Als het niet bevalt, dan verkopen we het gewoon weer.’ Punt.

Als ik hem vraag: ‘R. wat ben jij? Lichaam of geest?’
Antwoordt hij: ‘Geest.’
‘Waarom dan?’ vraag ik, in de hoop een gesprek te kunnen beginnen.
‘Dat voelt gewoon zo.’ Punt.

Einde gesprek.

Voor spiritualiteit hoef je kennelijk niet veel te zeggen en vooral niet te veel te denken.

Lekker rustig.

En zo is het.

Ik heb vandaag dan ook geen boodschap of doel met dit blog.

Het plaatje dat mijn blog nut moet hebben, laat ik hierbij ook los. Als je er wat uithaalt, prima. Is dat niet het geval, ook goed.

F*ck mijn plaatjes!

Fijne dag!!

~ Annemarie Baltus
20 oktober 2017

Lees hier meer  blogs 
Persoonlijke ontwikkeling
Wil je verder komen met je persoonlijke ontwikkeling? Inspira biedt verschillende trajecten (eventueel op maat) aan.     Lees verder
Volg Annemarie op:
twitter-grijs
facebook-grijs
linkedin-grijs

Inspiratiemail
Wil je geen artikel van Annemarie missen? Schrijf je dan in voor haar maandelijkse Inspiratiemail.     Aanmelden


inspira contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over (één van) onze programma's? Bel ons via 0341-353 466. Of stel je vraag via ons contactformulier     Wij nemen dan snel vrijblijvend contact met je op.